Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alimentele pacienților internați la Spitalul de Urgență din Cluj, transportate în condiții insalubre (VIDEO)

Alimentele pacienților internați la Spitalul de Urgență din Cluj, transportate în condiții insalubre (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 14 Oct 2014, 08:43
Alimentele pacienților internați la Spitalul de Urgență din Cluj, transportate în condiții insalubre (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Alimentele pacienţilor internaţi la spitalul judeţean de urgenţă din Cluj sunt transportate în condiţii mizerabile. O anchetă realizată cu o cameră ascunsă a dezvăluit un traseul zilnic al groazei pentru hrana bolnavilor. De la cărucioare şi cearceafuri murdare, autoturisme insalubre şi până la angajaţi iresponsabili sau saci cu pericol biologic, mâncarea suferinzilor are toate şansele să conţină ingrediente surpriză.

Incredibil, dar adevărat. Aşa arată holul unui spital de urgenţă judeţean din ţară. În cărucioarele acoperite cu cearceafuri se află mai multe vase metalice în care este transportată mâncarea pacienţilor. Şi da, pe acei saci aflaţi la numai câţiva metri distanţă scrie PERICOL BIOLOGIC. Nimic neobişnuit pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din din Cluj-Napoca.

Mâncarea bolnavilor internaţi la unitatea spitalicească are un traseul zilnic, bine stabilit. Hrana este depozitată în vase metalice care sunt plimbate de la pacient la pacient în cărucioare ruginite, acoperite cu cearceafuri murdare.

Alimentele sunt pregătite la bucătăria spitalului care îşi are sediul într-o clădire separată. De acolo, mâncarea este transportată zilnic cu mai multe Dacii papuc în condiţii insalubre. Aceleaşi maşini sunt folosite şi pentru altfel de încărcătură.

Nici angajaţii nu îşi fac prea multe probleme de igienă. În locul unde sunt depozitatele vasele cu mâncare în autoturism, personalul spitalului intra cu picioarele.

Materialele video au fost filmate cu camera ascunsă la începutul acestei luni. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca are peste 30 de clădiri distincte şi este condus de Petre Suşcă, doctor în economie susţinut de Ministerul Sănătăţii. Politica de bază a conducerii a fost caracterizată de tăieri bugetare pentru a salva instituţia de la faliment.

Alimentele pacienților, transportate în condiții insalubre


Citeşte mai multe despre:   alimente