Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alin Stoica, prefectul Capitalei: La acest moment nu se impun alte măsuri în București / Ordinul de carantinare este luat de DSU (VIDEO)

Alin Stoica, prefectul Capitalei: La acest moment nu se impun alte măsuri în București / Ordinul de carantinare este luat de DSU (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 13 Apr 2021, 23:38
Alin Stoica, prefectul Capitalei: La acest moment nu se impun alte măsuri în București / Ordinul de carantinare este luat de DSU (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Alin Stoica, prefectul Capitalei, susține că măsurile de protecție sanitară valabile în București –  care au fost prelungite în weekend – funcționează, astfel că nu se impun alte restricții la ora actuală. Întrebat de Silviu Mănăstire la „Dosar de politician” cine ia decizia finală cu privire la o eventuală carantinare a orașului, oficialul a explicat că „ordinul de carantinare este luat de DSU”, conform legislației în vigoare.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Prefectul Alin Stoica, despre măsurile valabile în Capitală și o eventuală carantinare

 

În direct pe B1 TV, marți seară, prefectul Alin Stoica a declarat că nu a primit explicații referitoare la modificarea condițiilor de carantinare a localităților. Întrebat dacă în opinia sa se impune intrarea Bucureștiului și a zonelor metropolitane în carantină, el a declarat: „„Dacă ar fi indicat în opinia mea... după cum v-am spus, decizia de sâmbătă este aceea de aplica niște măsuri care sunt altele decât carantina, deci decizia a fost luată sâmbătă de prelungire a acelor măsuri. Situația epidemiologică, de atunci, s-a îmbunătățit, vedem că rata de infectare scade, deci măsurile respective funcționează. Din punctul nostru de vedere, al Prefecturii și al CMBSU, la acest moment nu se impun alte măsuri. Sigur, dacă vin autoritățile sanitare și propun în mod motivat altceva, vom pune în discuție la CMBSU și vom lua o decizie”.

„Nu am primit o explicație despre modificarea criteriilor de carantinare. Instituția Prefectului nu are atribuții pe zona de stabilirea criteriilor tehnice medicale pe baza cărora se fac analizele epidemiologice. Nu ar fi putut să dea nici un fel de input valoros. Deciziile se iau în comitetul științific, interministerial ca din care fac parte mai multe instituții și specialiștii care iau decizii”, a mai spus prefectul Capitalei.