Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alin Stoica, prefectul Capitalei: Școala poate fi organizată fizic pentru toată lumea. În principiu, trebuie să fie cazuri în mai multe clase pentru ca școala să treacă în online. Masca, obligatorie pe o rază de 50 de metri (VIDEO)

Alin Stoica, prefectul Capitalei: Școala poate fi organizată fizic pentru toată lumea. În principiu, trebuie să fie cazuri în mai multe clase pentru ca școala să treacă în online. Masca, obligatorie pe o rază de 50 de metri (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 18 Mai 2021, 12:39
Alin Stoica, prefectul Capitalei: Școala poate fi organizată fizic pentru toată lumea. În principiu, trebuie să fie cazuri în mai multe clase pentru ca școala să treacă în online. Masca, obligatorie pe o rază de 50 de metri (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a precizat că școlile din București vor putea organiza cursuri cu prezență fizică pentru toți elevii. Printre altele, oficialul a precizat că rămâne în vigoare decizia privind obligativitatea purtării măștii pentru persoanele care staționează pe o rază de 50 de metri în jurul școlii.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Școala poate fi organizată fizic pentru toți elevii din Capitală. Ce a declarat prefectul Alin Stoica

 

Întrebat marți dacă profesorii care nu doresc să înceapă școala în format fizic pot alege predarea în sistem online, prefectul Capitalei a explicat: „Decizia nu este aici din această perspectivă. Școlile pot să organizeze școala fizic pentru toată lumea. Dacă au situații speciale, atunci decizia este la consiliile de administrație ale școlii sau la Inspectorat, nu la Prefectură”.

Întrebat dacă se menține obligativitatea purtării măștii pe o rază de 50 de metri în jurul școlii, Alin Stoica a precizat: „Da, bineînțeles, acea decizie este în continuare în vigoare, pe o rază de 50 de metri în jurul unităților școlare, toată lumea care staționează este obligată să poarte mască, deci nu trecătorii, ci cei care staționează pe acea rază”.

Oficialul a vorbit și despre procedura de urmat în cazul în care un copil este depistat cu COVID-19.

„Consiliul de administrație al școlii ia decizia de a trece în online clasa respectivă, cu avizul DSP și al ISMB, și transmite către CNSU solicitarea de a trece în online clasa respectivă. Dacă sunt mai multe situații, sunt mai multe cazuri sau profesori care predau la mai multe clase, atunci consiliul de administrație al școlii poate lua decizia ca toată școala să treacă în regim online, cerându-ne acest lucru cu viza DSP și INSP”, a explicat Alin Stoica.

Întrebat la ce număr de cazuri confirmate o școală trece în online, el a adăugat: „În principiu, trebuie să fie cazuri din mai multe clase pentru ca toată școala să treacă în regim online sau, după cum am explicat, profesori care predau la mai multe clase. Dacă sunt cazuri din aceeași clasă, atunci doar acea clasă poate să treacă în online, nu este obligată toată școala să treacă în online”.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Nu în ultimul rând, prefectul Capitalei a reiterat că rămân în vigoare aceleași reguli de protecție sanitară.

„Sunt regulile care se aplică și astăzi, pentru că, știm, jumătate dintre copii erau deja în regim fizic. Distanțarea între copii, purtarea măștii, dezinfectarea spațiilor, toate lucrurile acestea, aerisirea claselor, care este și ea foarte importantă, toate lucrurile care sunt prevăzute deja în ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății sunt în continuare în aplicare”, a mai spus Alin Stoica.

 

Citeşte mai multe despre:   Alin Stoica,   scolile din Capitala,   pandemie de coronavirus