Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alina Bica, dezvăluiri despre relația cu Laura Codruța Kovesi: "A venit un jurnalist care a fost cu magistraţi la întâlnire şi spuneau că Laura Codruţa Kovesi va avea capul meu pe masă"

Alina Bica, dezvăluiri despre relația cu Laura Codruța Kovesi: "A venit un jurnalist care a fost cu magistraţi la întâlnire şi spuneau că Laura Codruţa Kovesi va avea capul meu pe masă"

Un articol de: - 25 Iul 2016, 09:44
Alina Bica, dezvăluiri despre relația cu Laura Codruța Kovesi: "A venit un jurnalist care a fost cu magistraţi la întâlnire şi spuneau că Laura Codruţa Kovesi va avea capul meu pe masă" Foto: luju.ro Eveniment

Tensiunile dintre Alina Bica şi Laura Codruţa Kovesi au apărut atunci când ultima a fost numită procuror general al României. Bica a dat detalii despre ședințele furtunoase în care s-a certat cumplit cu Kovesi, lucru care ulterior i-ar fi dăunat în opinia sa, pentru că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi pus gând rău. Bica este ferm convinsă că șefa DNA a vânat-o şi a dezvăluit că aceasta din urmă a ţintit să ajungă la Direcţia Naţională Anticorupţie.

"Când a avut loc schimbarea procurorului general în 2006 şi Botos a părăşit şi a venit Kovesi, a avut loc deteriorare a relației intre mine şi ea,  la două săptămâni după preluarea mandatului. Prima dispută a fost la un bilanţ la care am abordat problema de strategie de spălare a banilor. Dumneaei a spus că linia de muncă nu face parte din prioritățile ei, iar în capul meu era de neacceptat, pentru că munceam de mult şi a fost dispută în faţa colegilor în care ea mi-a spus lucruri şi eu ei. M-am situat greşit...îmi era subalternă, indirect." a spus Alina  Bica - fosta şefă DIICOT potrivit stiripesurse.ro.

Fostul şef al DIICOT  a menționat și un aspect mai puțin punctat în presă: dacă ar comite vreo infracțiune, Kovesi nu ar putea fi anchetată decât de subalternii săi de la DNA. "Eu ce să prezum, că face trafic de droguri?", a răspuns Bica la întrebarea dacă ea ar fi putut să o ancheteze pe Kovesi.

"La un moment dat am vrut să plec la DNA şi am făcut demers şi domnul Olaru m-a convins să rămân şi mi-a propus funcția de procuror sef serviciu şi am acceptat, dar lucrurile nu s-au îmbunătăţit în relația cu procurorul general. În 2008 aveau loc evaluarile şi din comisie făcea parte şi doamna procuror general Kovesi şi ne-am certat rău în şedinţa de evaluare. (...) Îmi aduc aminte că a fost una din puţinele dăţi când am ieşit din sedinţă şi am plâns. (...) A venit un jurnalist care a fost cu magistraţi la întâlnire şi spuneau că  Laura Codruţa Kovesi va avea capul meu pe masă şi că există un grup de lucru care să se ocupe de mine" au curs acuzaţiile Alinei Bica la adresa lui Kovesi.

Citeşte mai multe despre:   Alina Bica,   Laura Codruţa Kovesi,   acuzatii,   DNA,   DIICOT