Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alina Gorghiu are o veste bună pentru toate femeile din România! E o mare victorie

Alina Gorghiu are o veste bună pentru toate femeile din România! E o mare victorie

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 21 Apr 2021, 13:58
Alina Gorghiu are o veste bună pentru toate femeile din România! E o mare victorie Foto: Alina Gorghiu / Facebook Eveniment

Alina Gorghiu a anunţat că adoptarea brăţării electronice pentru agresori este "una dintre cele mai mari reuşite pentru combaterea violenţei domestice din România".

"Important este că am reuşit. Am început cu paşi mărunţi, primul fiind în 2012, când a fost introdus ordinul de protecţie prin Legea 25/2012. În 2014, legislaţia românească în domeniu a fost îmbunătăţită substanţial odată cu semnarea de către România a Convenţiei de la Istanbul, dar şi cu eliminarea posibilităţii suspendării condiţionate a executării pedepsei, în cazul condamnărilor.

Acum, această legiferare a monitorizării electronice în cadrul unor proceduri penale va eficientiza şi mai mult justiţia românească. Brăţările electronice vor fi integrate într-o infrastructură naţională, sub numele de Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică (SIME)", a declarat vicepreşedintele Senatului, Alina Gorghiu.

 

Cum va funcţiona brăţara electronică?

 

"Atunci când se emite un ordin de protecţie, per-sona supravegheată va primi o brăţară electronică care îi va monitoriza mişcările prin GPS. Imediat cum agresorul depăşeşte limita impusă prin ordin, sistemul va emite o alertă direct către secţiile de poliţie. In-tervenţia va fi rapidă, cel mai apropiat poliţist se va sesiza. 

Este soluţia eficientă pentru a feri alte victime ale violenţei domestice de soarta pe care au avut-o Nicoleta Botan, înjunghiată mortal de fostul soţ în in-cinta grădiniţei unde aceasta lucra, sau Florina Vlădan, una dintre victimele fostului său soţ în crima care a avut loc în coaforul de la Perla", a afirmat Alina Gorghiu.

Citeşte mai multe despre:   Alina Gorghiu