Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alina Mungiu-Pippidi: Statul pretinde că le dă oamenilor educație gratuit. Este o pretenție falsă. Ne lipsesc cu desăvârşire indicatorii pentru a ne da seama dacă progresăm, avansăm, sau stăm pe loc (VIDEO)

Alina Mungiu-Pippidi: Statul pretinde că le dă oamenilor educație gratuit. Este o pretenție falsă. Ne lipsesc cu desăvârşire indicatorii pentru a ne da seama dacă progresăm, avansăm, sau stăm pe loc (VIDEO)

Un articol de: - 02 Sep 2015, 11:16
Alina Mungiu-Pippidi: Statul pretinde că le dă oamenilor educație gratuit. Este o pretenție falsă. Ne lipsesc cu desăvârşire indicatorii pentru a ne da seama dacă progresăm, avansăm, sau stăm pe loc (VIDEO) Foto: The Epoch Times Eveniment

Alina Mungiu-Pippidi susține că educația nu este gratuită în țara noastră, aceasta fiind doar o  falsă impresie. Președintele Societății Academice din România a declarat, în cadrul conferinței “Educația-cunoaștere și vocație”, că ne lipsesc cu desăvârșire indicatorii pentru a ne da seama “dacă progresăm, avansăm sau stăm pe loc”.

"Nu am nicio idee dacă ce facem noi în domeniul educaţiei are vreo valoare sau nu. Mai degrabă aş zice că nu. Dar de ce nu pot să răspund foarte clar la această întrebare este pentru că ne lipsesc cu desăvârşire indicatorii pentru a ne da seama dacă progresăm, avansăm, sau stăm pe loc", a afirmat preşedintele SAR, conform TheEpochTimes.

Statul pretinde că se poate ocupa de domeniul educaţiei, el pretinde că este un stat modern şi este capabil să se organizeze, însă, în opinia acesteia, avem de-a face cu "o falsă pretenţie."

"De fapt nu este capabil nici să le finanţeze, nu e capabil nici să organizeze şi introduce anumite distoriuni sistemice în sistemul de preţuri din această zonă. Practic pretindem că le dăm oamenilor educaţie gratuit, dar nu le-o dăm gratuit. Ea nu e gratuită. Diferenţa acelei chestii se realizează prin corupţie, prin corupţia asta sistemică şi prin corupţia individială, pentru că oamenii sunt mai antreprenoriali", a mai spus Alina Mungiu Pippidi.

Înregistrarea VIDEO integrală cu discursul Alinei Mungiu-Pippidi poate fi urmărită AICI.Citeşte mai multe despre:   Alina Mungiu Pippidi,   educatie,   invatamant,   scoala,   elevi