Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alocația de hrană pentru pacienții spitalului de lepră de la Tichilești crește de la 11 la 20 de lei: "Rugăm oamenii să le doneze alimentele care le prisosesc"

Alocația de hrană pentru pacienții spitalului de lepră de la Tichilești crește de la 11 la 20 de lei: "Rugăm oamenii să le doneze alimentele care le prisosesc"

Un articol de: B1.ro - 11 Oct 2018, 16:47
Eveniment

Apelul diperat al angajaţilor singurului spital de lepră din România a ajuns și la urechile parlamentarilor.

După ce medicii au cerut oamenilor să doneze alimente care le prisosesc pentru că nu mai ce să le dea pacienților să mănânce, guvernanții au mărit alocația de hrană a leproșilor de la Tichilești de la 11 la 20 de lei, scrie Hotnews.

“Bună ziua! Vă scriu în speranța că sunt gospodari care pot și își doresc să facă un bine. Aș vrea să îi rog să doneze sau să dăruiască sau să facă pomană cu câteva legume care le prisosesc. Eu lucrez la singurul spital din Romania care îngrijește bolnavi de lepră - Spitalul Tichilești (Isaccea, județul Tulcea). În prezent mai avem 10 pacienți internați. Problema este că statul alocă doar 11 lei/ zi/ om pentru hrană. Suma este foarte mică pentru a putea asigura trei mese pe zi, și prețurile la alimente sunt așa cum știm cu toții. Dacă e cineva dispus să doneze, să știți că nu avem nevoie de cantități mari, ci doar cât să punem pentru iarnă niște castraveți la murat, un bidon de varză, câteva (20-30) de borcane de compoturi și gem. Orice e binevenit. Totul pentru 10 persoane. Putem veni noi (angajații) să culegem, oriunde în Tulcea, Constanța, Brăila, Galați. Sau, dacă doriți să ne vizitați, să ne cunoașteți, vă așteptăm cu drag", au scris angajații spitalului din Tichilești pe Facebook.

La spitalul de leproși de la Tichilești mai sunt internați 10 români, care trebuie acum să mănânce, de trei ori pe zi, cu 20 de lei.

 
 
 
Loading...