Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alte 11 persoane, suspecte de infectare cu tulpină britanică a SARS-COV-2, au fost testate. DSP extinde ancheta epidemiologică de la Școala 28 din București

Alte 11 persoane, suspecte de infectare cu tulpină britanică a SARS-COV-2, au fost testate. DSP extinde ancheta epidemiologică de la Școala 28 din București

Un articol de: Beatris Ionita - 24 Ian 2021, 14:27
Alte 11 persoane, suspecte de infectare cu tulpină britanică a SARS-COV-2, au fost testate. DSP extinde ancheta epidemiologică de la Școala 28 din București Eveniment

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a prelevat probe de la încă 11 persoane suspecte că ar fi infectate cu noua tulpină COVID. Acțiunea are loc în cadrul anchetei epidemiologice la Şcoala Gimnazială 28 din Bucureşti, unde un angajat a fost confirmat cu tulpina britanică.  

”Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, în cazul şcolii, DSP MB a decis extinderea anchetei epidemiologice şi au mai recoltat încă 11 probe la care se aşteaptă rezultatul”, a transmis, duminică, Ministerul Sănătăţii.

Pacientul care lucrează la Şcoala 28 din Bucureşti nu este cadru didactic sau auziliar, ci personal nedidactic. În cazul celui de-a doilea pacient infectat cu noua tulpină, ancheta epidemiologică nu a fost finalizată.

Ministerul Sănătăţii a transmis, sâmbătă seară, că nouă dintre cei zece contacţi ai unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină de coronavirus au fost depistaţi pozitiv la testul RT-PCR.

 

Două noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, depistate în București 

 

Autoritățile au anunțat, sâmbătă, că în București au fost depistate două cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus.

”Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvențiate la INBI „Matei Balș”. Ambele cazuri sunt din București. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării. Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt  supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare”, au transmis autoritățile.

În acest context, Ministerul Sănătății a recomandat amânarea relaxării restricțiilor în București, însă la scurt timp Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis că începând din 25 ianuarie, mai multe restricții vor fi ridicate în Capitală.Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi

”Noi trebuie să ținem cont de faptul că trebuie să luăm în considerare aceleași cifre și aceleași acte normative pe care le-am avut în vedere atunci când am impus restricțiile. Așa este moral și legal”, a explicat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.