Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alte trei localităţi din Constanța vor intra în carantină

Alte trei localităţi din Constanța vor intra în carantină

Un articol de: George Lupu - 30 Noi 2020, 16:31
Alte trei localităţi din Constanța vor intra în carantină Sursa foto: Pixabay Eveniment

Localitățile Tuzla, Rasova şi Aliman, vor intra în carantină începând din data de 2 decembrie, de la ora 8.  Rata de incidenţă a îmbolnăvirilor de COVID-19 în cele trei localităţi este cuprinsă între 6,09 şi 7,51 la mia de locuitori.

 

Carantina extinsă la alte trei localități din Constanța

 

Prefectura Constanţa a anunţat că în şedinţa de luni, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a propus intrarea în carantină a comunelor Tuzla, Rasova şi Aliman, începând din data de 2 decembrie de ora 8.00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele zile, cu posibilitatea de prelungire, dacă situaţia o va cere. Ordinul pentru intrarea în carantină a celor trei localităţi va fi semnat de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 

Rata de incidenţă în Tuzla este luni, de 7,51, cu 55 de cazuri confirmate, la o populaţie de 7.328 de locuitori. În Rasova, incidenţa este de 6,14, cu 23 de cazuri confirmate, la o populaţie de 3.746 de locuitori, iar în Aliman, rata de incidenţă a ajuns la 6,09, cu 17 cazuri confirmate, la o populaţie de 2.792 de locuitori.

Astfel, în cele trei localităţi se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei, cu excepţiile valabile la nivel naţional. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, iar pentru deplasarea în interes personal, o declaraţie pe propria răspundere, completată.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Totodată, ocupanţii unui autovehicul, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, au obligaţia de a purta mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. 

 Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

Restricțiile impuse de autorități

 

CJSU a mai decis să permită oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Este permisă oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane. 

De asemenea, este permisă oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezenţa a maxim 20 de persoane în exteriorul clădirilor si respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. 

Totodată, este permisă în 5 decembrie deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, a persoanelor implicate în organizarea alegerilor, precum şi a persoanelor care depun cereri de vot prin intermediul urnei speciale, iar în 6 decembrie, pentru execitarea dreptului de vot. 

În prezent, se află în carantină în judeţul Constanţa localităţile Agigea, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Ovidiu, Năvodari, municipiul Constanţa, Eforie, Lazu, Cernavodă, Cumpăna şi Târguşor. 

Pe data de 30 noiembrie, incidenţa la nivelul judeţului Constanţa este de 7,49, ceea ce a plasat judeţul pe primul loc la nivel naţional.

Citeşte mai multe despre:   carantina,   COVID-19