Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "Am avut acum patru săptămâni din Polonia o problemă". Avertisement din partea ANSVSA. "Ne confruntăm cu faptul că din spațiul UE vin transporturi de ouă a căror origine este necunoscută"

"Am avut acum patru săptămâni din Polonia o problemă". Avertisement din partea ANSVSA. "Ne confruntăm cu faptul că din spațiul UE vin transporturi de ouă a căror origine este necunoscută"

Un articol de: - 13 Iul 2016, 19:48
"Am avut acum patru săptămâni din Polonia o problemă". Avertisement din partea ANSVSA. "Ne confruntăm cu faptul că din spațiul UE vin transporturi de ouă a căror origine este necunoscută" foto: amfms.ro Eveniment

Controalele la frontieră vor fi înăsprite după ce s-a constatat că din spațiul Uniunii Europene vin transporturi de ouă a căror origine este necunoscută, chiar fără a fi marcate de producător.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor avertizează că există riscuri mari de îmbolnăvire dacă nu se respectă marcarea fiecărui ou cu ziua, data și ora la care el a fost obținut, informează dcnews.ro.

"Ouăle din România sunt verificate. Industria noastră de profil, cea de pasăre, este una extrem de matură și responsabilă. Noi ne confruntăm cu altceva. Ne confruntăm cu faptul că din spațiul Uniunii Europene vin transporturi de ouă a căror origine este necunoscută. Vom înăspri controalele în privința a ceea ce înseamnă transporturile de ouă și carne de pasăre în România. Am avut acum patru săptămâni din Polonia o problemă. Faptul că înăsprești controalele înseamnă că dai un semnal prin care lumea înțelege că nu-și poate permite să invadeze spațiul altei țări, chiar dacă este europeană, și își ia măsuri precautive în care ori nu mai transportă, ori o face la modul cel mai transparent și legal", a precizat președintele ANSVSA, Radu Roatiș Chețan.

Acesta a afirmat că ouăle care au venit din spațiul UE erau nemarcate la producător, intrau în România și ulterior erau marcate în diferite zone sau depozite intermediare, iar după aceea se puneau în consum. În România, producătorii au obligația de a marca pe fiecare ou: ziua, data și ora la care el a fost obținut.

"Mă îngrijorează faptul că poate fi un atentat la sănătatea publică, că există o problemă pe care trebuie să o rezolvăm și ea a venit semnalată și din partea industriei de profil românești", a adăugat Radu Roatiș Chețan.

Citeşte mai multe despre:   transporturi,   UE,   ANSVSA