Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "Am fost INTERCEPTATĂ..." Ecaterina Andronescu, SMS în miez de noapte către Mircea Badea!

"Am fost INTERCEPTATĂ..." Ecaterina Andronescu, SMS în miez de noapte către Mircea Badea!

Un articol de: - 01 Mar 2018, 10:55
Eveniment

Ecaterina Andronescu, senatoare PSD, i-a dat un SMS lui Mircea Badea chiar în timpul emisiunii "În gura presei", în noaptea de miercuri spre joi, scrie Reporter Online.

"Erau câțiva judecători care semnau pe bandă rulantă mandate pe siguranță națională acoperiți fiind de lege. Și dacă strănuta cineva, putea să fie interceptat trei ani. În România se abuza: una, două în România... totul era de siguranță națională", a zis realizatorul TV.

Ecaterina Andronescu i-a dat la scurt timp un mesaj lui Mircea Badea:

"Am fost interceptată inclusiv ambiental pe siguranță națională din august 2014 și până în februarie 2015. Inițial pentru 30 de zile, dar a durat șase luni. În urmă cu o lună am primit documentele prin care îmi comunică ce a fost acum 3,5 ani".

Curtea Constituţională a României a constatat miercuri că sintagma "aduc atingere gravă drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români", cuprinsă în Legea privind securitatea naţională, este neconstituţională, precizând că din modul de redactare a acesteia rezultă că se poate circumscrie unei ameninţări la adresa securităţii naţionale orice faptă/acţiune, cu sau fără conotaţie penală, care afectează un drept sau o libertate fundamentală.

Consecinţa, arată Curtea, este folosirea, în toate aceste cazuri, a mijloacelor intruzive care presupun restrângerea exerciţiului unor drepturi sau libertăţi fundamentale ale persoanei, printre care interceptarea şi înregistrarea comunicaţiilor electronice. 

 
 
 
Loading...