Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ambasada Arabiei Saudite: Nu s-a pus și nu s-a discutat cu guvernul German construirea a 200 de moschei pe teritoriul său

Ambasada Arabiei Saudite: Nu s-a pus și nu s-a discutat cu guvernul German construirea a 200 de moschei pe teritoriul său

Un articol de: - 03 Oct 2015, 13:29
Ambasada Arabiei Saudite: Nu s-a pus și nu s-a discutat cu guvernul German construirea a 200 de moschei pe teritoriul său Foto: evz.ro Eveniment

Ambasada Arabiei Saudite a explicat cum stau lucrurile în cazul celor 200 de moschei care ar urma să fie construite în Germania. Acesta este un subiect care a provocat dezbateri intense pe internet în ultima perioadă. Un reprezentat al diplomației saudite a explicat în ce condiții construiește statul arab moschei în diverse regiuni ale lumii.

Într-o scrisoare trimisă redacției EVZ se arată că autoritățile Arabiei Saudite au urmărit dezbaterea din rețelele sociale în legătură cu acest subiect.

”Având în vedere că pe teritoriul său se află cele două Sfinte Moschei şi aici este locul revelaţiei divine, Regatul Arabiei Saudite a vegheat întotdeauna la slujirea islamului şi a tuturor musulmanilor din lume”, arată adresa trimisă.

Totodată, ambasada spune că Regatul construiește moeschei în diferite state din lume, ”în coordonare cu guvernele statelor respective”, care să fie în slujba cetățenilor musulmani și comunității islamice de pe teritoriul lor.

În ce priveşte construirea a 200 de moschei în Germania, această problemă nu s-a pus şi nu a fost discutată cu Guvernul german, informaţia neavând nicio bază reală, mai spun reprezentanții diplomației saudite în România.

Citeşte mai multe despre:   Arabia Saudita,   Germania