Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ambasada României la Berlin, informații de ULTIMĂ ORĂ despre românii implicați într-un tragic accident în Germania

Ambasada României la Berlin, informații de ULTIMĂ ORĂ despre românii implicați într-un tragic accident în Germania

Un articol de: B1.ro - 30 Oct 2018, 14:42
Ambasada României la Berlin, informații de ULTIMĂ ORĂ despre românii implicați într-un tragic accident în Germania Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe face noi precizări în cazul accidentului de luni din Germania, în care au fost răniți mai mulți români.

Ambasada României la Berlin urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs în landul Schleswig-Holstein.

Imediat după semnalarea cazului, misiunea diplomatică a efectuat demersuri pe lângă autoritățile locale pentru obținerea unor informații privind identitatea și cetățenia victimelor și starea de sănătate a acestora.

Potrivit datelor preliminare obținute de ambasadă, în urma accidentului zece cetățeni români au fost răniți. Dintre aceștia, trei au fost grav răniți și șapte au suferit răni ușoare, fiind transportați la unități medicale din zonă pentru acordarea de îngrijiri.

Până în prezent, la nivelul ambasadei nu au fost receptionate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest caz.

Precizăm faptul că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Berlin: + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suportal Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

Ambasada României la Berlin monitorizează cu prioritate situația, menține legătura cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară, în limita competențelor, dacă situația o va impune.