Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ambasada SUA: Le dorim însănătoșire grabnică militarilor români răniți în Afganistan. Statele Unite le mulțumesc sincer tuturor celor care apără libertatea în lume

Ambasada SUA: Le dorim însănătoșire grabnică militarilor români răniți în Afganistan. Statele Unite le mulțumesc sincer tuturor celor care apără libertatea în lume

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 22 Oct 2020, 16:30
Ambasada SUA: Le dorim însănătoșire grabnică militarilor români răniți în Afganistan. Statele Unite le mulțumesc sincer tuturor celor care apără libertatea în lume Foto: Ambasada SUA / Facebook Eveniment

Ambasada Statelor Unite la București a urat însănătoșire grabnică militarilor români răniți, miercuri, în Afganistan. SUA a ținut să le „mulțumească sincer” românilor și româncelor care apără libertatea în lume. Ambasada a mai ținut să se refere și la imaginea foarte bună pe care Armata Română o are în cadrul NATO și nu numai.

 

Ambasada SUA, mesaj pentru militarii români răniți în Afganistan

 

Ambasada SUA în București le-a urat însănătoșire grabnică celor doi militari români răniți, miercuri, în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare. Aceasta a precizat că SUA sunt gata să vină în sprijinul României, exact așa cum a procedat și ea față de Statele Unite.

Ambasada SUA dorește să transmită cele mai bune gânduri de însănătoșire grabnică militarilor români răniți ieri în Afganistan. Statele Unite le mulțumesc cu sinceritate tuturor românilor și româncelor care își slujesc patria și apără libertatea în lume. Ne onorează sprijinul loial și angajamentul României în misiunile militare internaționale. Armata Română este renumită în cadrul NATO și în afara sa pentru profesionalism, abilități, perseverență și dedicare! Le dorim militarilor răniți însănătoșire grabnică, iar tuturor celor care își slujesc patria cu eroism le dorim să fie în siguranță. Statele Unite sunt gata să vină în ajutorul aliaților din România, întocmai cum a procedat și România față de Statele Unite!”, a transmis Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, miercuri, într-o postare pe Facebook.

 

Doi militari români au fost răniți în Afganistan. Ministerul Apărării: Viața nu le e pusă în pericol

 

Ministerul Apărării a transmis, miercuri seară, că doi militari români au fost răniți în cursul zilei în Afganistan. Ei se aflau într-o misiune de patrulare, când un dispozitiv exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. Militarii au fost transportați rapid la Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, fiind în stare stabilă.

Cei doi militari fac parte din Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions”. MApN a mai precizat că ministrul Nicolae Ciucă și generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, sunt în permanentă legătură cu comanda Batalionului și urmăresc evoluția celor doi militari.Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

Joi, Daniel Anghel, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, a precizat că viața celor doi militari români nu este pusă în pericol: „Pot să vă spun că militarii au fost, aseară (miercuri - n.r.), internați în spital. Au fost evaluați. Sunt sub îngrijiri medicale și viața lor nu este pusă în pericol, pentru niciunul dintre ei”.

„Militarii se aflau într-un autovehicul MRAP, un autovehicul rezistent la mine și protejat împotriva ambuscadelor, într-un convoi. Ultimul autovehicul din convoi a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat. Imediat s-au luat toate măsurile – sunt niște proceduri care se aplică acolo”, a explicat Daniel Anghel.

Și președintele Klaus Iohannis a ținut să le transmită însănătoșire grabnică celor doi militari răniți: „Sunt permanent informat despre evoluția stării de sănătate a celor doi militari răniți, cărora le urez însănătoșire grabnică și le doresc să treacă cu bine peste aceste momente dificile. Totodată, asigur familiile militarilor noștri că cei dragi primesc cele mai bune îngrijiri medicale”.