Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Romii ar putea reprezenta 25% din forța de muncă din România, până în 2050, arată un raport al Ambasadei SUA

Romii ar putea reprezenta 25% din forța de muncă din România, până în 2050, arată un raport al Ambasadei SUA

Un articol de: B1.ro - 29 Aug 2018, 17:36
Eveniment

Un raport întocmit zilele trecute de către Ambasada SUA la București și transmis Departamentului de Stat arată că, până în 2050, romii ar putea reprezenta 25% din forța de muncă a României. În document se mai arată că, prin urmare, autoritățile române ar trebui să depună mai multe eforturi pentru integrarea romilor.

”Societățile au de câștigat atunci când cetățenii au șansa de a-și atinge potențialul maxim. Integrarea minorităților e o sarcină dificilă pentru orice stat, dar toți cetățenii merită să aibă acces la oportunități și să fie în mod egal protejați de lege. 

În România, comunitatea romă încă se mai confruntă cu multe obstacole în depășirea discriminărilor, mai ales în educație, piața muncii, sănătate și găsirea unei locuințe. 

Noi vom continua să încurajăm și să ajutăm Guvernul României în vederea integrării romilor, care până în 2050 ar putea constitui 25% din forța de muncă”, se arată în documentul Ambasadei SUA.

Raportul poate fi consultat AICI.
 

Citeşte mai multe despre:   Ambasada SUA,   Romania
 
 
 
Loading...