Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment După discursul memorabil al lui Tusk, Ambasada Suediei a postat înregistrarea cu momentul victoriei lui Duckadam (VIDEO)

După discursul memorabil al lui Tusk, Ambasada Suediei a postat înregistrarea cu momentul victoriei lui Duckadam (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 11 Ian 2019, 09:36
Eveniment

Ambasada Suediei la București a publicat pe Facebook înregistrarea momentului în care Helmuth Duckadam a apărat cele patru penalty-uri din finala Cupei campionilor europeni din 1986. Asta după ce, într-un discurs ținut la Ateneul Român, președintelui Consiliului European, Donald Tusk, i-a îndemnat pe români să apere libertatea și statul de drept așa cum a apărat poarta marele sportiv.

Cum era de așteptat, postarea Ambasadei a stârnit numeroase reacții și a devenit virală. Nu este prima dată când internauții români laudă Ambasada Suediei la București pentru postările sale extrem de inspirate.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Tusk a susținut discursul serii joi, la Ateneul Român, în cadrul evenimentului ce a marcat preluarea de către România a președinției Consiliului UE. 

Oficialul european a vorbit într-o română perfectă: ”România are puterea de a fascina și de a încânta. În familia mea, prima mașină a fost Dacia o mie trei sute (1300) a socrului meu. Întâmplarea face că, astăzi, socrul fiului meu conduce și el o Dacie Duster. Totuși, mai mult decât mașinile românești mă fascinează intelectualii și sportivii români. Mircea Eliade, pe care l-am citat mai devreme, Emil Cioran, dadaistul Tristan Tzara, Eugen Ionescu sunt toți eroi ai imaginației mele. La fel ca sportivii de seama Nadiei Comăneci și a Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei campionilor europeni la fotbal de la Sevilla, din 1986, când Steaua București a învins Barcelona. Și aș vrea să fac un apel la toți românii, să apere, în România și în Europa, fundamentele civilizației noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viața publică, statul de drept și constituția. Să le apere cu aceeași hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, și mie mi s-a părut imposibil! Dar el a reușit. Și voi veți reuși. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu”.

Citeşte mai multe despre:   Donald Tusk,   Helmuth Duckadam,   Ambasada Suediei
 
Loading...