Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ambasadorul Chinei la Bucureşti şi-a încheiat mandatul în plin scandal legat de chinezul Wang Yan, declarat indezirabil de SRI, dar protejat de oficialii români (FOTO)

Ambasadorul Chinei la Bucureşti şi-a încheiat mandatul în plin scandal legat de chinezul Wang Yan, declarat indezirabil de SRI, dar protejat de oficialii români (FOTO)

Un articol de: - 16 Mai 2018, 13:23
Eveniment

Ambasadorul Chinei la Bucureşti, Xu Feihong, şi-a încheiat, miercuri, mandatul într-o ceromonie la care a participat ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, dar şi numeroşi lideri PSD. Această plecare vine în plin scandal al dezvăluirilor făcute de GSP privind chinezul Wang Yan, declarat de SRI un "pericol pentru siguranţa naţională" pentru activităţile sale, dar protejat încă de la vârf şi care a reuşit să obţină contracte importante în România, inclusiv cu Cuprumin.

Printre membrii PSD de vârf care au fost prezenţi la ceremonia de final de mandat se numără fostul ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, sau senatoarea Doina Federovici.

Legat de scandalul cu chinezul Wang Yan, jurnaliştii GSP au arătat că acesta era mai mult decât un mafiot, fiind şi un spion care a plătit politicieni şi poliţişti şi aşa obţinea informaţii secrete. Toate aceste informaţii apar într-o notă SRI, parte a dosarului clasificat 2170/1/2013, aflat la Înalta Curte.

Chiar dacă SRI l-a numit "un pericol pentru siguranţa naţională", acest lucru nu l-a afectat prea tare pe Wang Yan. După ce i-a fost retrasă cetăţenia română pentru spionaj, Beijingul îi redă imediat cetățenia chineză, iar Bucureștiul îi oferă drept de a sta în România pe încă cinci ani: 2014-2019.

Citeşte mai multe despre:   China,   SRI,   Teodor Melescanu
 
 
 
Loading...