Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ambasadorii României se reunesc în perioada 1-4 septembrie 2015 la Reuniunea Anuală a Diplomației Române (RADR)

Ambasadorii României se reunesc în perioada 1-4 septembrie 2015 la Reuniunea Anuală a Diplomației Române (RADR)

Un articol de: - 02 Sep 2015, 14:17
Eveniment
În perioada 1-4 septembrie 2015, la București, are loc Reuniunea Anuală a Diplomației Române - 2015. Au început cele 4 zile extrem de speciale în care sunt recunoscute meritele și eforturile celor care reprezintă interesele României peste hotare.

În acest an, atașații diplomatici ai României și invitații de onoare - miniștrii de externe ai Poloniei, Slovaciei, Norvegiei și Iordaniei, aflați în premieră la această întrunire, vor aborda tema - „România și provocările de securitate la limitele spațiului european și euro-atlantic. Riscuri, oportunități și acțiune diplomatică”.

Această tema a fost aleasă ca urmare a framântărilor europene din ultimul timp. Alegerea temei a fost argumentată de Ministrul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu astfel: “Ceea ce reflectă, în primul rând, această temă este atenția pe care România și-o îndreapta către ceea ce se întâmplă în vecinătatea sa extinsă, mai ales în vecinătățile estică și sudică ale NATO și UE. Poziția noastră geostrategică ne obligă la această atenție – ne aflăm în regiunea strategică extinsă a Mării Negre, suntem la frontiera externă a NATO și a UE. Este o regiune cu multiple provocări, în care avem interese strategice incontestabile – de securitate, economice, inter-umane prin românii care se află aici. Este o regiune care, istoric vorbind, a fost mereu, de-a lungul mileniilor, inclusiv în istoria noastră recentă, la confluența intereselor geostrategice divergente ale Estului și Vestului, confluență care ne-a modelat istoria, uneori în bine, de multe ori în rău. Dar este pentru prima oară în istoria noastră de „graniță” când ne aflăm în interiorul comunității de valori căreia întotdeauna am știut că îi aparținem cultural și axiologic.”(...) “Ceea ce avem de făcut în perioada imediat următoare, din punctul de vedere al politicii externe, decurge din liniile evocate mai sus. Trebuie să proiectam stabilitate, democrație și prosperitate în vecinătatea noastră. Iar despre aceste priorități vom discuta aprofundat în aceste zile, cu ocazia sesiunilor de lucru ale Reuniunii Ambasadorilor.” (Sursa: MAE - http://www.mae.ro/node/33301 )

Caldo Privat Security împreună cu instituțiile abilitate ale statului asigură securitatea în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române 2015. www.caldoprivatsecurity.ro

Caldo Privat Security este o companie națională înființată în 2007, licențiată, conform Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecției persoanelor, cu Licența nr. 1087/P/2007 și pentru activitatea de proiectare, instalare, modificare, întreținere a componentelor și a sistemelor de alarmare împotriva efracției cu Licenșa nr. 2330/ T /2011. 
Loading...