Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ambasadorul britanic la București: DNA face o treabă bună în ceea ce privește corupția la nivel înalt, dar rămân în continuare provocări

Ambasadorul britanic la București: DNA face o treabă bună în ceea ce privește corupția la nivel înalt, dar rămân în continuare provocări

Un articol de: - 30 Sep 2015, 12:11
Ambasadorul britanic la București: DNA face o treabă bună în ceea ce privește corupția la nivel înalt, dar rămân în continuare provocări Foto: B1 TV Eveniment

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la București, a declarat într-o conferință de presă că infrastructura este una dintre provocările pe care România trebuie să le depășească. Cât despre instituțiile precum DNA, acestea fac o treabă bună, dar mai rămân probleme de rezolvat.

"Companiile din Marea Britanie ar trebui să se axeze pe sectorul infrastructurii din România. Sunt mulți bani disponibili în ceea ce privește fondurile europene 2014-2020. 9 miliarde de euro sunt pentru proiectele privind infrastructura mare. Noi încurajăm Guvernul român să se concentreze pe prioritizarea nevoilor privind infrastructura. Sunt mari provocări privind dezvoltarea infrastructurii în România. Eu cred că dacă vorbiți cu multe companii din sectorul manufacturier de aici din România sau companii care caută să investească în acest sector vor identifica relativ slaba infrastructură drept una dintre provocările pe care România trebuie să le depășească", a declarat  Brummelll, potrivit Agerpres.

Acesta a insistat că infrastructura este extrem de importantă în oportunitățile de business.

"Cred că dacă vorbiți cu investitorii veți vedea că menționează legislația care nu este predictibilă, respectiv foarte multe ordonanțe de urgență care schimbă legislația. Asta este o arie pe care Guvernul trebuie să se concentreze", a continuat ambasadorul Marii Britanii la București.

Brummell a făcut referiri și la DNA, despre care a spus că face o treabă foarte bună, dar că există în continuare provocări.

"Corupția era identificată ca fiind o problemă când România a intrat în UE în 2007. De aceea a apărut Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV). Cred că a fost un progres bun. Organizațiile precum DNA au făcut o treabă bună în ceea ce privește corupția la nivel înalt, dar rămân în continuare provocări", a mai afirmat diplomatul.

Citeşte mai multe despre:   infrastructura,   companii,   DNA,   coruptie,   investitii,   legislatie