Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ambasadorul George Maior: Voi lucra intens la materializarea unei vizite a președintelui SUA, Joe Biden, în România

Ambasadorul George Maior: Voi lucra intens la materializarea unei vizite a președintelui SUA, Joe Biden, în România

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Ian 2021, 13:47
Ambasadorul George Maior: Voi lucra intens la materializarea unei vizite a președintelui SUA, Joe Biden, în România foto: Hepta.ro / Zuma Press / Adam Schultz Eveniment

George Maior, ambasadorul României la Washington, a declarat că va lucra intens la materializarea unei vizite a lui Joe Biden în România. Actualul președinte american a mai fost în țara noastră în două vizite oficiale, în 2009 și 2014, la vremea în care ocupa postul de vicepreședinte al SUA în administrația Obama.

George Maior, ambasadorul român la Washington, despre relația dintre România și SUA în contextul administrației Joe Biden

 

Într-un interviu acordat pentru CaleaEuropeană.ro, George Maior a subliniat că președintele american Joe Biden cunoaște foarte bine realitățile politice și strategice din România și din arealul geografic regional. Astfel, ambasadorul se așteaptă ca „această bună cunoaștere din partea noii administrații a SUA să imprime o dinamică și mai substanțială Parteneriatului Strategic, pe toate dimensiunile sale: cea de securitate, cea de cooperare economică și cea de dialog intensificat politic”.

„Președintele Biden a vizitat România și a avut, pe lângă discuții importante, substanțiale, la nivel de lideri de atunci ai celor două state, și mesaje puternice pentru procesul de dezvoltare democratică a României, în conexiune strânsă cu prosperitatea sa economică și cu capacitatea de a-și asigura apărarea și securitatea și de a extinde acest concept de stabilitate democratică în alte zone din regiunea noastră. (…) Voi lucra intens la materializarea unei vizite a președintelui american, Joe Biden, în România“, a spus Maior, evocând faptul că în 2021 se împlinesc zece ani de la semnarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic.

Potrivit ambasadorului român în Statele Unite, noi borne ale Parteneriatului Strategic vor viza cooperarea în domeniul energiei, proiectele de infrastructură din cadrul Inițiativei celor Trei Mări sau continuarea investițiilor strategice în domeniul apărării a SUA.

Totodată, ambasadorul George Maior a vorbit și despre un element în relația Washington – București care vizează Republica Moldova.

„Vom promova întotdeauna un mesaj solid și în favoarea Republicii Moldova”, a adăugat ambasadorul României în SUA.

George Maior a amintit că prima vizită a președintelui Klaus Iohannis la Washington, în context bilateral, a avut loc în toamna anului 2015, când vicepreședintele de atunci, actualul președinte Joe Bide, „l-a primit foarte călduros și practic s-a dezvoltat o relație foarte bună de comunicare, bazată pe principii, pe onestitate în transmiterea mesajelor legate de interesele ambelor state”.

„Să nu uităm însă că și prima vizită a președintelui Klaus Iohannis la Washington, în context bilateral, a avut loc în toamna anului 2015, când vicepreședintele Joe Biden de atunci l-a primit foarte călduros și practic s-a dezvoltat o relație foarte bună de comunicare, bazată pe principii, pe onestitate în transmiterea mesajelor legate de interesele ambelor state. Sunt convins că această relație va continua”, a mai spus George Maior, ambasadorul României la Washington.

Amintim că Antony Blinken, noul secretar de stat al SUA, a fost la rândul său invitat să viziteze România, de către Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, care i-a adresat o scrisoare de felicitare după ce a preluat oficial funcția.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Citeşte mai multe despre:   George Maior,   Joe Biden