Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ambasadorul Olandei la București: România se descurcă foarte bine în lupta anticorupție

Ambasadorul Olandei la București: România se descurcă foarte bine în lupta anticorupție

Un articol de: B1 TV - 07 Oct 2014, 08:30
Ambasadorul Olandei la București: România se descurcă foarte bine în lupta anticorupție Eveniment

Avertisment din partea ambasadorului Olandei la Bucureşti. Diplomatul atrage atenţia că lupta împotriva corupției înseamnă schimbarea mentalității la nivelul societăţii. Ambasadorul Olandei spune că lupta împotriva corupției nu constă doar în punerea sub acuzare sau în condamnări. În acelaşi timp însă, acesta laudă activitatea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care scoate la lumină cazuri răsunătoare.

Oficialul olandez a lăudat ţara noastră pentru că face progrese alături de celelalte țări europene.

„România se descurcă foarte bine în lupta anticorupție, DNA are cazuri cu nume mari, condamnări răsunătoare, care includ acum și confiscarea extinsă, ceea ce este o noutate nu numai în România, dar și în Europa lărgită. Am văzut-o în Italia, în Olanda, vedem în România că această practică a confiscării aduce oamenii împreună, în schimbul de bune practici, de idei, jurisprudența se dezvoltă", a declarat Matthijs van Bonzel, citat de Agerpres.

Diplomatul olandez a tras însă şi un semnal de alarmă. Acesta a precizat că lupta împotriva corupției înseamnă schimbarea mentalității în interiorul societății, iar Strategia Națională Anticorupție este foarte importantă în acest sens.

"Lupta împotriva corupției, însă, nu constă numai în punerea sub acuzare sau condamnări. Mai presus de toate este vorba de mentalitate și această schimbare a mentalității este miezul construirii unei societăți în care oamenii înșiși lucrează pentru auto-curățarea societății, atitudinea vizavi de administrația publică, față de politicieni”, a mai spus ambasadorul.

Citeşte mai multe despre:   DNA,   coruptie