Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ambasadorul României în China a provocat un accident de circulaţie. Reacţia Ministerului de Externe

Ambasadorul României în China a provocat un accident de circulaţie. Reacţia Ministerului de Externe

Un articol de: Traian Avarvarei - 22 Mai 2020, 12:26
Ambasadorul României în China a provocat un accident de circulaţie. Reacţia Ministerului de Externe Eveniment

Ambasadorul României în China, Vasilică Constantinescu, a fost implicat într-un accident de circulație, anunță, vineri dimineață, Ministerul Afacerilor Externe de la București. Reacția autorităților române vine după apariția în spațiul public a unor informații privind acest incident ce ar fi avut loc acum câteva săptămâni.

 

 

Ambasadorul român în China, implicat într-un accident rutier

 ”Cu privire la informațiile apărute în mass-media referitoare la implicarea ambasadorului României la Beijing într-un accident de circulație, fără victime, MAE precizează că situația semnalată face deja obiectul unor cercetări în curs, aspectele în cauză fiind tratate cu maximă seriozitate. În acest moment al cercetărilor, nu pot fi oferite informații suplimentare”, transmite MAE.

 

 

Ambasadorul Constantinescu ar fi condus în stare de ebrietate 

 

 

Dan Tomozei, un jurnalist român care activează în China, a dezvăluit în cursul zilei de joi faptul că ambasadorul român la Beijing, Vasilică Constantinescu, ar fi făcut praf un autobuz, după ce a condus mașina în stare de ebrietate.

"Avem ambasador care se urcă beat la volan, face accident, distruge o mașină diplomatică și un autobuz, fuge de la locul accidentului, fiind băut, se ascunde în rezidența diplomatică. Să ne spună MAE dacă i s-a întâmplat ceva, că asta s-a întâmplat acum câteva săptămâni", a afirmat Dan Tomozei, citat de evz.ro.

 

 

 

Cine este Vasilică Constantinescu, ambasadorul României în China


 

 

Basil Vasilică Constantinescu este ambasador al României la Beijing din octombrie 2017. El îi succede în funcţie Ambasadorului Doru-Romulus Costea.

Basil Vasilică Constantinescu s-a născut în 1969, la Târgovişte, este căsătorit și are două fete.

Este licenţiat în Litere al Universității Bucureşti și a urmat studii aprofundate în relaţiile internaţionale - Studii Asiatice, studii postuniversitare de limbă, cultură şi civilizaţie thai (Thailanda) și Colegiul de Studii Internaţionale şi de Securitate (Germania).

În perioada 1997-2013 a activat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe de la București, deținând succesiv funcții în cadrul misiunilor diplomatice ale Româiei și Uniunii Europene. În perioada 2013-2015 a activat în cadrul Delegaţiei Uniunii Europene în Indonezia, Brunei Darussalam şi ASEAN. Din 2015 până în 2017 a activat în cadrul Misiunii Uniunii Europene pe lângă Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) / Serviciul European de Acțiune Externă, unde a deținut funcția de Însărcinat cu afaceri a.i./Ministru Consilier și de Adjunct al Șefului Misiunii/Ministru Consilier (până la preluarea funcției de Ambasador al României în R.P. Chineză).

De asemenea, în perioada 2003-2006, a fost lector și Profesor asociat la Academia Diplomatică din București și la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Relaţii Internaţionale-Studii Europene.

 


 

Constantinescu, ambasadorul în țara de unde a plecat noul coronavirus

 


 

China, țară unde suntem reprezentanți de Vasilică Constantinescu, este loculd e unde a plecat noul coronavirus, dar și locul de unde România a importat cele mai multe măști medicale și alte echipamente sanitare necesare în lupta împotriva SARS-CoV-2.

În China s-au înregistrat până în acest moment aproape 83.000 de cazuri de infectare cu Covid-19. Dintre aceste persoane, aproximativ 79.000 s-au vindecat și au fost externate. Totodată, peste 4.600 de oameni și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus. În secțiile de terapie intensivă se mai află la momentul redactării acestui articol doar opt persoane, arată worldometers.info. Pe teritoiul întregii țări mai sunt active doar 82 de cazuri de infectare cu Covid-19.

 

Citeşte mai multe despre:   Vasilica Constantinescu,   China