Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ambasadorul SUA avertizează Bucureștiul: Capacitatea oligarhilor şi a baronilor de a controla interesele de afaceri trebuie să ia sfârșit

Ambasadorul SUA avertizează Bucureștiul: Capacitatea oligarhilor şi a baronilor de a controla interesele de afaceri trebuie să ia sfârșit

Un articol de: - 20 Feb 2020, 18:32
Eveniment

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, atrage atenția că, pentru o piață liberă, obiceiurile oligarhilor și a baronilor locali trebuie să ia sfârșit.

Diplomatul spune că România are capacitatea de a fi printre liderii europeni și chiar globali, amintind și de bunele relații dintre președintele președintele Donald Trump și omologul său român, Klaus Iohannis. ?Acest lcuru se poate însă doar cu aplicarea unor legi “de bun simț”, spune Zuckerman.

”Capacitatea oligarhilor cu legături politice şi a baronilor de a controla interesele de afaceri şi de a limita competiţia pe piaţa liberă trebuie să ia sfârşit. Comunismul a distrus toate ţările care au avut ghinionul de a fi subjugate acestui rău. Acum, revoluţia care a început în urmă cu 30 de ani trebuie încheiată cu succes. (...) Preşedintele Trump, poporul american, împreună cu mine şi cu toţi membrii ambasadei, ne-am angajat să lucrăm cu preşedintele Iohannis, cu guvernul României şi cu dumneavoastră, să facem din acest an Anul Renaşterii României. Acum este momentul ca România să devină un lider european şi global în domeniul artelor, ştiinţei, finanţelor, sănătăţii, tehnologiei informaţiei, producţiei agricole, de energie şi industriei. România este gata să-şi declanşeze adevăratul potenţial economic, dar poate face acest lucru doar prin adoptarea unor legi şi reguli de bun simţ pentru afaceri şi punând capăt corupţiei endemice. Toate acestea vor conduce la beneficii economice enorme şi la prosperitate”, a transmis diplomatul american, potrivit Hotnews.

O măsură susținută de diplomatul american este privatizarea. Potrivit acestuia, privatizarea este absolut necesară, întrucât controlul guvernului asupra firmelor generează corupție.

”Firmele controlate de guvern nu doar că favorizează practici de business ineficiente, împiedică piaţa liberă şi competiţia, dar, mai important, păstrează corupţia vie. Doar un mediu de afaceri stabil, predictibil şi complet transparent poate atrage investiţiile necesare, care să ducă la dezvoltare şi să promoveze o economie concurenţială”, spune Adrian Zuckerman.

Citeşte mai multe despre:   Adrian Zuckerman,   SUA