Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ambasadorul SUA în Mexic a demisionat în urma unor informaţii dezvăluite de WikiLeaks

Ambasadorul SUA în Mexic a demisionat în urma unor informaţii dezvăluite de WikiLeaks

Un articol de: - 20 Mar 2011, 18:23
Ambasadorul SUA în Mexic a demisionat în urma unor informaţii dezvăluite de WikiLeaks Foto: reuters.com Eveniment

Ambasadorul Statelor Unite în Mexic, Carlos Pascual, a demisionat sâmbătă, la câteva săptămâni după ce preşedintele mexican Felipe Calderon s-a plâns de telegramele diplomatului dezvăluite de WikiLeaks, informează Reuters.

Potrivit secretarului de stat american Hillary Clinton, ambasadorul a decis să se întoarcă la Washington "pe baza dorinţei sale de a asigura o relaţie puternică între ţările noastre şi de a evita ca problemele ridicate de preşedintele Calderon" să afecteze interesele bilaterale.

În cadrul unei vizite făcute în martie la Wshington, ambasadorul a declarat că dezvăluirea notelor diplomatice de către WikiLeaks a generat "probleme grave" în relaţiile dintre cele două ţări. În aceste documente, ambasadorul american punea la îndoială afirmaţiile preşedintelui mexican, potrivit cărora Guvernul mexican câştigă teren în războiul împotriva cartelurilor de droguri.Într-un interviu acordat unei publicaţii în luna februarie, preşedintele Calderon l-a criticat aspru pe Carlos Pascual, afirmând că acesta a dat dovadă de "ignoranţă" şi indiferenţă la ceea ce se întâmplă în ţară.Citeşte mai multe despre:   Hillary Clinton,   demisie,   droguri,   Wikileaks