Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ambasadorul SUA la București, convocat la MAE pentru a da explicații după poza cu steagul secuiesc. Purtătorul de cuvânt al ministerului infirmă informația (VIDEO)

Ambasadorul SUA la București, convocat la MAE pentru a da explicații după poza cu steagul secuiesc. Purtătorul de cuvânt al ministerului infirmă informația (VIDEO)

Un articol de: - 14 Sep 2016, 14:54
Ambasadorul SUA la București, convocat la MAE pentru a da explicații după poza cu steagul secuiesc. Purtătorul de cuvânt al ministerului infirmă informația (VIDEO) Eveniment

UPDATE 15:55: Purtătorul de cuvânt al MAE, Ionuț Vâlcu, a infirmat informația cu privire la convocarea lui Hans Klemm la sediul ministerului, potrivit agerpres.ro.

"Nu e vorba de nicio convocare. Ministrul nu are în agendă nicio întâlnire", a declarat Vâlcu.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm a fost convocat de urgență la Ministerul Afecerilor Externe (MAE) pentru a da explicații cu privire la fotografia cu steagul secuiesc apărută în mediul online și neretractată de ambasador sau de ambasadă, potrivit B1 TV.SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

De altfel, potrivit jurnaliștilor de la sursa online mai sus citată, acesta este așteptat la sediul MAE la ora 18:00, acesta urmând a fi primit de ministrul Lazăr Comănescu, cel care a inițiat și această convocare.

Ambasadorul SUA la București, convocat la MAE pentru a da explicații după poza cu steagul secuiesc

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, a mers marți în județul Covasna la invitația autorităților locale.

În cadrul unei conferințe de presă, Hans Klemm a anunțat că vizita pe care a efectuat-o în Covasna și Harghita a avut scopul de obține informații despre viața economică și socială a zonei.

În cadrul vizitei, ambasadorul s-a întâlnit și cu primarul din Sf.Gheorghe.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București s-a fotografiat alături de oficiali din Harghita și Covasna alături de steagul secuiesc.

De altfel, gestul ambasadorului a fost aspru taxat. 

”Este o sfidare din partea domnului ambasador, e o sfidare a poporului român, a Constituției, un gest nedemn pentru un ambasador, cu atât mai mult pentru un ambasador al Statelor Unite.

Este regretabil că încurajează acțiunile separatiste ale UDMR. Într-o altă țară ar fi fost expulzat și decretat persona nongrata și s-ar fi uitat de acasă la televizor la România. Nu are ce căuta în România!

Klemm a mai și declarat că democrația se bazează pe încurajarea drepturilor minorităților. Democrația se bazează pe voința majorității, nu a minorității care acționează pentru dezmembrarea țării! Cred că știe că în aceste județe sunt trupe pregătite să declanșeze un război civil după modelul Kosovo”, a declarat Gheorghe Funar pentru B1 TV. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Hans Klemm,   Ambasador,   SUA,   Stiri Bucuresti,   steag,   MAE