Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ambasadorul SUA la București, despre dotarea Armatei Române cu rachete Patriot: Suntem martorii unei noi ere în care România se poate apăra pe sine şi NATO de ameninţări (VIDEO)

Ambasadorul SUA la București, despre dotarea Armatei Române cu rachete Patriot: Suntem martorii unei noi ere în care România se poate apăra pe sine şi NATO de ameninţări (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 17 Sep 2020, 12:53
Ambasadorul SUA la București, despre dotarea Armatei Române cu rachete Patriot: Suntem martorii unei noi ere în care România se poate apăra pe sine şi NATO de ameninţări (VIDEO) Eveniment

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti Adrian Zuckerman, a declarat, joi, la ceremonia de recepție a sistemului de rachete sol-aer Patriot că „suntem martorii unei noi ere în care România se poate apăra pe sine şi NATO de ameninţări”, menționând totodată că țara noastră este primul partener al SUA din regiunea Mării Negre care găzduiește un astfel de sistem.

 

Ambasadorul Adrian Zuckerman, la ceremonia de recepție a sistemului de rachete sol-aer Patriot: România îşi consolidează rolul în ceea ce priveşte securitatea la Marea Neagră

 

”Mai bine de un secol SUA şi România au stabilit o prietenie marcată de loialitate, dar şi pentru dezvoltarea celor două naţiuni. Nu celebrăm doar livrarea unui simplu echipament militar. Suntem martorii unei noi ere în care România se poate apăra pe sine şi NATO de ameninţări. Prin premierul Ludovic Orban şi ministrul Apărării Nicolae Ciucă suntem martorii dezvoltării în sectorul militar defensiv. Renaşterea economică a României e vibrantă şi într-o evoluţie bună. România îşi consolidează rolul în ceea ce priveşte securitatea la Marea Neagră. (...) Generaţia mea a trăit cu frica armelor balistice deasupra capului, care a fost o ameninţare cu disparţia umanităţii. Dar după terminarea Războiul Rece, ameninţările nu au dispărut. Amenințări de la Nord, Sud, Est şi Vest. Rusia şi China vor să domine Vestul şi să destabilizeze ordinea creată. Europa şi România trebuie să rămână puternice pe poziţii la ameninţările de securitate şi teritoriale. SUA rămâne alături de România, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi. O economie puternică duce la o capacitate mare de apărare şi o apărare puternică duce la o economie puternică. România nu are un aliat mai mare şi mai puternic decât SUA”, a declarat diplomatul american.

 

Primul sistem de rachete sol-aer Patriot a intrat în dotarea Forțelor Aeriene Române

 

România a recepționat, joi, primul sistem de rachete sol-aer Patriot. Este vorba despre 450 de rachete sol-aer Patriot, care vor putea fi folosite în caz de nevoie începând cu 2021. Acesta este primul dintre cele patru sisteme de rachete cu care vor fi dotate Forțele Aeriene Române. Alte trei sisteme, pentru dotarea Forțelor Terestre ar urma să ajungă în România în perioada 2024-2026.

Prezent la evenimentul de recepție, premierul Ludovic Orban a declarat că ”România este mai sigură cu rachetele Patriot pe teritoriul său” și a menționat că țara noastră a ales să fie membră NATO și UE, a ales parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, fiind ”un partener loial” în cadrul acestor alianțe.

„În cadrul programului de înzestrare, sistemul de rachete Patriot este extrem de important, (...) este de o complexitate și un grad de tehnologie fără precedent și cu rezultate excepționale dovedite în acțiuni de luptă. România este mai sigură cu rachetele Patriot pe teritoriul său, cetățenii români sunt mai bine apărați”, a mai spus Orban, adăugând că astfel „parteneriatul strategic dintre Statele Unite ale Americii și România capătă o nouă materializare”. Cum arată Bombonica, fosta soție a lui Liviu Dragnea (GALERIE FOTO)

La rândul său, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a precizat că România devine astfel a 17 țară care va avea în dotare rachete Patriot și al șaptelea stat din Uniunea Europeană care deține o astfel de capabilitate.

Totodată, Ciucă a amintit că România și-a luat angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru domeniul apărării, ceea ce oferă „predictibilitatea politicilor de dotare a Armatei României cu tehnică modernă și ne-a permis să demarăm și să susținem programe de înzestrare credibile”.

Ambasadorul SUA la București, despre dotarea Armatei Române cu rachete Patriot: Suntem martorii unei noi ere în care România se poate apăra pe sine şi NATO de ameninţări

Citeşte mai multe despre:   Adrian Zuckerman,   rachete Patriot