Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ambulanța București, despre cazul Adrian Năstase: Plăgile au fost acoperite la cererea familiei. Am intervenit la solicitarea conducerii MAI

Ambulanța București, despre cazul Adrian Năstase: Plăgile au fost acoperite la cererea familiei. Am intervenit la solicitarea conducerii MAI

Un articol de: - 26 Iun 2012, 15:45
Eveniment

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a transmis marți un comunicat de presă în care precizează că echipajul medical i-a acordat îngrijirile medicale corespunzătoare lui Adrian Năstase, fiind respectat protocolul care se impune într-un astfel de caz.

„Amănuntele medicale pot fi puse numai la dispoziţia pacientului sau a instituţiilor abilitate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare... Considerăm că echipajul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a executat această intervenţie respectând protocoalele şi legislaţia în vigoare. Sublineim că, la ieşirea din domiciliu, pacientul avea plăgile pansate şi linie intravenoasă, acestea fiind acoperite, la solicitarea familie, până la introducerea tărgii în ambulanţă şi la coborârea tărgii din ambulanţă”, se precizează în comunicatul SABI, citat de Mediafax.

De asemenea, se precizează că Ambulanța a mers la locuința lui Năstase la solicitarea conducerii MAI.

"Intervenţia Serviciului de Ambulanţă la adresa din strada Zambaccian a fost făcută la solicitarea structurii de conducere a Ministerului Administraţei şi Internelor, ca sprijin medical. Această procedură nu este specială, de-a lungul timpului, Serviciul de Ambulanţă a mai asigurat echipaje de intervenţie pentru situaţii cu risc medical (ex. situaţii de executare silită, cazuri cu potenţial conflict, evacuare din locuinţe etc)", se mai arată în comunicat.

Potrivit cotidianului România Liberă, surse de la serviciul de Ambulanţă susţin, sub protecţia anonimatului, că medicii care au ajuns la casa fostului premier au descoperit “că rana nu a fost profundă, că glonţul doar l-a şters  şi că nu a fost nevoie decât de un pansament subţire şi de o branulă prin care să se poată administra substanţe în cazul unei scăderi bruşte de tensiune".

Vezi AICI detalii despre declarațiile sub anonimat.

Adrian Năstase a fost adus de urgență la Spitalul Floreasca, miercuri noapte, după ce a încercat să se sinucidă cu o armă calibru 9 milimetri, pe care o deținea legal.

Potrivit poliției, fostul premier ar fi încercat să se împuște în cap, însă glonțul a fost deviat de agenții aflați la domiciliul său. Năstase a ajuns la spital cu o plagă latero-cervicală, aproape de vena jugulară.

Vezi AICI mai multe detalii despre tentativa de suicid a lui Adrian Năstase

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul Calității".

Vezi AICI sentința dată în cazul fostului premier Adrian Năstase.

Citeşte mai multe despre:   Adrian Nastase,   protocol
 
Loading...