Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment „Amendă pentru artă”. Artistul Murivale a fost amendat pentru ”vina” de a fi pictat pe zidurile unui spațiu abandonat din centrul Capitalei (FOTO, VIDEO)

„Amendă pentru artă”. Artistul Murivale a fost amendat pentru ”vina” de a fi pictat pe zidurile unui spațiu abandonat din centrul Capitalei (FOTO, VIDEO)

Un articol de: - 20 Iul 2016, 18:23
„Amendă pentru artă”. Artistul Murivale a fost amendat pentru ”vina” de a fi pictat pe zidurile unui spațiu abandonat din centrul Capitalei (FOTO, VIDEO) Galerie foto (2) Eveniment

„Murivale primește amendă că a pictat 11 tablouri în Piața Decebal – km zero București”, este explicația simplă care însoțește filmulețul postat de artist, duminică, pe pagina lui de Facebook, potrivit romaniacurata.ro.

Murivale Mureşan Vasile a pictat Madonne cu pruncul, Geneza Sixtină, Binomul primar și altele cu temă religioasă. Proiectul este dedicat celor trei oameni fără adăpost care „au murit trăind într-un beci WC părăsit: Aurică, Iliuță și Petre”.

Zona în care a pictat artistul era una abandonată de autoritățile locale, o combinație de groapă de gunoi și toaletă publică neamenajată.

„AMENDĂ PENTRU ARTĂ Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, autor cunoscut și premiat, VASILE MUREȘAN-MURIVALE a pictat 3 săptămâni în arsiță, fără să ceară nimic în schimb și a transformat un loc insalubru – Piața Decebal de la Kilometrul 0 al Bucureștiului – într-un spațiu vizitat de îngeri. Efectul? O amendă promptă din partea Primăriei.

 Dragi prieteni, vă invit să distribuiți și să ripostăm: alegem arta în locul duhorii de gunoi menajer și de perete măcinat de igrasie! Vă mulțumesc.”, a notat scriitoarea Daniela Zeca, pe Facebook. ”Cât de astupat la minte să fii ca să îl amendezi pe Murivale pentru artă!?!”, întreabă, retoric, și Rodica Enache.

Murivale primeste amenda ca a pictat 11 tablouri in Piata Decebal -km zero Bucuresti

Chem Primaria sector 3 sa igienizeze acest wc la 10 m de casa mea , uitat la km zero unde este focar de holera si ciuma .Atentie si pentru televiziuni stiriste

Un meteorit a căzut pe Pământ, fără să lovească pe cineva. Dar, la câteva zile distanţă, oamenii au început să se îmbolnăvească grav

 

Citeşte mai multe despre:   amenda,   artist