Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Amendă uriașă la o petrecere cu zeci de participanți într-o livadă de lângă Buzău

Amendă uriașă la o petrecere cu zeci de participanți într-o livadă de lângă Buzău

Un articol de: Vladimir Ionescu - 12 Apr 2021, 19:25
Amendă uriașă la o petrecere cu zeci de participanți într-o livadă de lângă Buzău foto: Pixabay Eveniment

Autoritățile au intervenit duminică în satul Gura Câlnăului din județul Buzău, la un local înconjurat de o livadă amenajată pe o suprafață de circa 4.000 mp, unde un operator economic desfășura o petrecere cu zeci de participanți.

Autoritățile au aplicat o amendă uriașă la o petrecere cu zeci de participanți într-o livadă de lângă Buzău

 

Oamenii legii i-au amintit administratorului că are obligația legală de a se asigura că participanții respecte regulile de protecție sanitară, precum purtarea măștii și păstrarea distanței fizice, chiar dacă spațiul comercial este unul amenajat în aer liber. Pentru abaterile constatate de autorități, administratorul a primit sancțiuni totale de 46.500 de lei.

Comunicatul Instituţiei Prefectului - Județul Buzău arată că sancţiunile au fost aplicate potrivit competenţelor de către Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinară, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, transmite Adevărul.

Potrivit autorităților, dacă abaterile constatate nu sunt remediate sau se vor repeta, se ia în calcul inclusiv suspendarea activităii operatorului economic

„Încurajăm activitatea economică din sfera societăţilor comerciale, dar subliniem faptul că aceasta trebuie să se facă cu respectarea strictă a cadrului legal, în interesul şi pentru siguranţa buzoienilor.Instituţiile statului vor interveni în orice situaţie cu fermitate, dar şi cu discernământ aplicând gradual măsurile stabilite de legiuitor. Prioritatea nu este aceea de a aplica sancţiuni ci de conştientizare a populaţiei cu privire la riscurile la care se expune”,  a declarat prefectul Silviu Iordache.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Buzau,   pandemie de coronavirus