Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Amenințările și jignirile în online, sancționate potrivit legii. Klaus Iohannis a semnat documentul

Amenințările și jignirile în online, sancționate potrivit legii. Klaus Iohannis a semnat documentul

Un articol de: Andrei Vlad - 06 Iul 2020, 14:39
Amenințările și jignirile în online, sancționate potrivit legii. Klaus Iohannis a semnat documentul Foto: presidency.ro Eveniment

Înjurăturile, amenințările și încercările de intimidare în spațiul virtual au intrat în vizorul legii. Proiectul de lege a fost adoptat tacit la finalul lui ianuarie 2020 și promulgat vineri, prin decret prezidențial. 

Klaus Iohannis a semnat proiectul de lege cu privire la violența cibernetică, ce a trecut la începutul lunii iunie cu votul majorității în Parlament. Acesta presupune ca violența domestică să includă și formele de violență cibernetică: „hărțuire online, mesaje online instigatoare la ură pe bază de gen, urmărire online, amenințări online, publicarea non-consensuală de informații și conținut grafic intim, accesul ilegal de interceptare a comunicațiilor și datelor private și orice altă formă de utilizare abuzivă a tehnologiei informației și a comunicațiilor prin intermediul calculatoarelor, telefoanelor mobile inteligente sau altor dispozitive similare care folosesc telecomunicațiile sau se pot conecta la internet și pot transmite și utiliza platformele sociale sau de e-mail, cu scopul de a face de rușine, umili, speria, amenința, reduce la tăcere victima".

 

Locuri de cazare pentru victimele violenței domestice, în București

 

Inițiatorii proiectului au urmărit includerea violenței cibernetice în definiția violenței domestice, ce presupune, potrivit legii, la acțiune intenționată de violență fizică, sexuală, psihologică, economică și socială între foști sau actuali parteneri, căsătoriți sau necăsătoriți. 

Victimele violenței cibernetice vor putea obține ordine de restricție. 

În acest moment, în București există 100 de locuri de cazare disponibile pentru victimele violenței domestice, amenajat de Direcția de Asistență Socială. Acesta are 32 de garsoniere și 4 apartamente cu două camere. 

Citeşte mai multe despre:   violenta,   violenta domestica,   Klaus Iohannis