Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Amenzi de 120.000 de lei aplicate la depozite neconforme de fructe și legume

Amenzi de 120.000 de lei aplicate la depozite neconforme de fructe și legume

Un articol de: George Lupu - 07 Apr 2021, 13:29
Amenzi de 120.000 de lei aplicate la depozite neconforme de fructe și legume Eveniment

Administratorii unor depozite de fructe și legume au fost amendați cu 120.000 de lei de către inspectorii sanitari veterinari. Produsele proveneau din ţări terţe şi/sau comerţ intraunional precum şi unor unităţi de comercializare conexate cu aceste depozite.

Sancțiunile au fost aplicate în cadrul unor acțiuni de control. Au fost verificate 99 de unităţi: 78 de depozite şi 21 de unităţi de comercializare (hipermarketuri/supermarketuri).

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în perioada 1 - 26 martie 2021 reprezentanţii Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, Cluj, Constanţa, Damboviţa, Mureş, Prahova, Giurgiu şi Ilfov au efectuat controale pentru verificarea trasabilităţii şi a conţinutului în reziduuri de pesticide din fructele şi legumele provenite din import şi din comerţul intracomunitar.

Pentru deficienţele constatate, reprezentanţii DSVSA au aplicat 12 amenzi, în valoare totală de 120.200 lei.

"Dintre neconformităţile constatate şi sancţionate cu ocazia controalelor menţionăm: desfăşurarea activităţii de depozitare în spaţii/ unităţi neînregistrate pentru siguranţa alimentelor confom Ordinului 111/2008 cu modificările şi completările ulterioare; nerespectarea cerinţelor generale de igienă prevăzute în Regulamentul (CE) 852/2004; deficienţe referitoare la demonstrarea trasabilităţii unor loturi; în cadrul programului de autocontrol nu sunt incluse prelevări de probe pentru determinarea reziduurilor de pesticide din legume şi fructe; lipsa monitorizării temperaturii în depozit; etichetare necorespunzătoare, se precizează în comunicatul citat.

Cu ocazia controalelor au fost prelevate probe din legume şi fructe ( banane, mandarine, mere, pere, portocale, roşii cherry, cartofi, usturoi, praz) şi supuse analizelor de laborator în vederea determinării reziduurilor de pesticide. 

Citeşte mai multe despre:   ANSVSA,   amenzi