Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Amplificarea cooperării economice, discutată de Aurescu la întâlnirea cu noul ambasador al Belgiei

Amplificarea cooperării economice, discutată de Aurescu la întâlnirea cu noul ambasador al Belgiei

Un articol de: - 09 Oct 2015, 16:57
Amplificarea cooperării economice, discutată de Aurescu la întâlnirea cu noul ambasador al Belgiei Foto: mae.ro Eveniment

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu l-a primit pe noul ambasador al Belgiei la București, Thomas Baekelandt, cei doi discutând despre intensificarea cooperării economice dintre cele două state, se arată într-un comunicat MAE.

"Ambii oficiali au exprimat dorința de amplificare a cooperării economice dintre cele două țări și au subliniat ponderea semnificativă a acesteia în dezvoltarea și diversificarea relației bilaterale", arată sursa citată.

Cei doi au evidențiat rolul esențial al dialogului politic și au discutat calendarul viitoarelor contacte politico-diplomatice de nivel dintre cele două state.

De asemenea, Aurescu și Baekelandt au salutat organizarea celui de-al V-lea Forum al cooperării descentralizate româno-belgiene, care va avea loc la Iași, în perioada 5 — 7 noiembrie 2015.

Ministrul român de Externe s-a referit și la Republica Moldova, subliniind necesitatea sprijinirii la nivel european a acestei țări în eforturile sale de a continua reformele și de a se apropia mai mult de Uniunea Europeană. Discuția a avut loc în contextul în care Thomas Baekelandt va fi acreditat și la Chișinău.

În cadrul aceleiași întrevederi, Aurescu i-a urat lui Baekelandt succes în exercitarea mandatului.

Citeşte mai multe despre:   Bogdan Aurescu