Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Amza Pellea va primi postum o stea pe Walk of Fame

Amza Pellea va primi postum o stea pe Walk of Fame

Un articol de: - 06 Apr 2011, 15:03
Amza Pellea va primi postum o stea pe Walk of Fame Foto: ro.wikipedia.org Eveniment

Amza Pellea va primi, joi, postum o stea pe Walk of Fame, la 80 de ani de la nașterea marelui actor, informează Mediafax.

Evenimentul va avea loc la ora 13:00, în spațiul bucureștean dedicat marilor valori ale filmului și scenei românești, situat în piața Timpului, din vecinătatea magazinului Cocor.

Steaua va fi dezvelită de fata sa, Oana Pellea, care va fi acompaniată de primarul orașului Băilești, județul Dolj, orașul în care celebrul actor s-a născut.

Amza Pellea a fost unul dintre cei mai importanți actori români, care s-a dedicat teatrului și filmelor românești. Actorul a jucat la Teatrul Național din Craiova, Teatrul Mic, Teatrul Nottara, Teatrul de Comedie și Teatrul Național din București.

Actorul a avut momente memorabile, atât în cinematografia românească, cât și în teatru, și a oferit publicului său interpretări spectaculoase, precum Brettschneider (Svejk în al doilea război mondia), Platonov (Un Hamlet de provincie),  Hickok (Buffalo Bill și indienii),  Mihai Viteazul, Nea Mărin, Vlad Țepeș (A treia țeapă de Marin Sorescu) și multe altele.

A jucat în 20 de filme, a primit numeroase premii, printre care se numără cel pentru interpretare masculină, câștigat la Festivalul Internațional de Film de la Moscova, pentru rolul din pelicula "Osânda".

Amza Pellea a încetat din viață pe data de 12 decembrie, 1983 la București, la vârsta de 52 de ani. Speculațiile asupra morții sale au fost multiple, însă nedemonstrate. Actorul este înmormântat la cimitirul Bellu din București.

Amza Pellea - sub acelaşi acoperiş

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bucuresti,   actor