Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Educației, despre învățământul în mediul rural: „836 de școli au toaleta în curte. Elevii din mediul rural trebuie să ajungă la nivelul celor din mediul urban, să aibă aceleași condiții” (VIDEO)

Ministrul Educației, despre învățământul în mediul rural: „836 de școli au toaleta în curte. Elevii din mediul rural trebuie să ajungă la nivelul celor din mediul urban, să aibă aceleași condiții” (VIDEO)

Un articol de: Andrei Ștefan - 05 Sep 2020, 11:49
Ministrul Educației, despre învățământul în mediul rural: „836 de școli au toaleta în curte. Elevii din mediul rural trebuie să ajungă la nivelul celor din mediul urban, să aibă aceleași condiții” (VIDEO) Foto:Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Revenirea la cursuri a elevilor, pe 14 septembrie, este încă învăluită de multe necunoscute, în contextul epidemiei de COVID-19 de pe teritoriul României.

Monica Anisie a făcut sâmbătă, pentru B1 TV, câteva precizări legate de începerea noului an școlar.

Printre altele, Ministrul Educației a abordat și subiectul învățământului din mediul rural.

 

Ministrul Educației, despre învățământul în mediul rural: „836 de școli au toaleta în curte”

 

„În atâția ani de zile, atâția miniștri care au fost la Educație nu au acordat nicio atenție învățământului din mediul rural. Trebuie să fim sinceri și să spunem lucrurile acestea. Sunt dureroase, dar sunt adevărate, fac parte din viața noastră. Nu întâmplător am spus, la începutul mandatului meu, că vreau ca învățământul din mediul rural să ajungă la nivelul celui din mediul urban.

A venit această pandemie peste noi și multe dintre obiective au fost date peste cap, dar nu au dispărut definitiv, ci sunt niște obiective la care lucrez în continuare. E important ca toți copiii să aibă acces la educație. Unul dintre aceste obiective este ca elevii din mediul rural să ajungă la nivelul celor din mediul urban, să aibă aceleași condiții.

Sunt multe școli care nu au toaletele în interior, dar primăriile din acele comune au toaletele în interior, deci ar fi putut să aibă și școlile. Nu mai vorbim că Ministerul Educației a alocat bani în acest sens. Nu există internet în toate școlile”, a declarat Monica Anisie la B1 TV, precizând totodată și că „836 de clădiri ce aparțin școlilor au toaleta în curte”.

Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Monica Anisie: 80% din școli sunt pregătite pentru reluarea cursurilor

 

Tot în intervenția de sâmbătă de la B1 TV, ministrul a mai precizat că „circa 80% din unitățile de învățământ sunt pregătite de reluarea cursurilor, au dezinfectant, au măști”.

Pe data de 7 septembrie, Institutul Național de Sănătate Publică va prezenta situația epidemiologică în unitățile administrativ teritoriale, iar în data de 10 septembrie,, consiliile de administrație ale școlilor trebuie să comunice în ce mod au decis să înceapă noul an școlar.

 

Scenariile desfăşurării noului an şcolar

 

De partea cealaltă, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat, marţi, în cadrul unei conferințe de presă comune susținute cu ministrul Educației și Cercetării, în ce condiții vor fi deschise unitățile de învățământ în anul școlar 2020-2021.

Criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala.

Scenariul verde înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;

Scenariul galben (risc mediu) - între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;

Scenariul roşu se aplică unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. În acest scenariu, școala se închide de tot.

Citeşte mai multe despre:   Ministrul Educației, Monica Anisie,   an scolar 2020-2021