Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ana Birchall, îndemn pentru Cristian Ghinea să lase disputele publice personale: "Domnul ministru continuă să dezinformeze opinia publică"

Ana Birchall, îndemn pentru Cristian Ghinea să lase disputele publice personale: "Domnul ministru continuă să dezinformeze opinia publică"

Un articol de: - 30 Iun 2016, 09:29
Ana Birchall, îndemn pentru Cristian Ghinea să lase disputele publice personale: "Domnul ministru continuă să dezinformeze opinia publică" foto: spynews.ro Eveniment

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, îl îndeamnă pe Ghinea să lase deoparte disputele publice personale. 

Deputata a reluat întrebările adresate ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, formulate în 27 iunie, la Comisia pentru afaceri europene, informează dcnews.ro.

ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

"Pentru că domnul ministru Ghinea continuă să dezinformeze opinia publică, îi solicit să raspundă urgent cel puţin celor trei întrebări pe care i le-am adresat şi în cadrul audierii de luni, 27 iunie: A returnat recent România, la solicitarea Comisiei Europene, suma de 32 milioane euro, reprezentând pre-finanţarea necheltuită până în prezent, pe programul 'Schema de Garantii pentru Tineri NEETS'? Dacă da, de ce nu aţi informat până acum, în mod transparent, opinia publică în legătură cu această situaţie? Care sunt măsurile cu termene clare pe care Ministerul Fondurilor Europene le va întreprinde pentru a demara această schemă deosebit de importantă, dat fiind faptul că România a derulat, în perioada 2013-2014, două proiecte pilot prin POSDRU 2007-2013, proiecte pilot care au plasat România drept primă ţară la nivel european care a demarat acest tip de schemă şi pentru care a fost lăudată? Rata de dezangajare a tinerilor rămâne la un nivel alarmant, aproximat 23% dintre tineri fiind într-o situaţie de dezocupare, iar orice întârziere afectează în mod direct viitorul acestei ţări şi mai ales categoria cea mai vulnerabilă de populaţie: tinerii. În ce mod veţi continua bunele practici din cele două proiecte pilot? Care este situaţia la zi a facturilor pe anul 2016 şi valoarea facturilor achitate de către Autorităţile de Management din exerciţiul financiar 2014-2020 pentru programele gestionate şi coordonate direct, exclusiv de Ministerul Fondurilor Europene, nu pe programele de agricultură care nu sunt coordonate de către Ministerul Fondurilor Europene? Procentul de 0,18% pe care îl tot invocaţi este în portofoliul Ministerului Agriculturii, nu în cel al Fondurilor Europene", a declarat Ana Birchall, potrivit unui comunicat de presă. 

Deputata PSD a continuat: "Sper ca, în spiritul transparenţei al respectului pentru Parlament, domnul ministru Ghinea să lase deoparte disputele publice personale şi să răspundă punctual la întrebările adresate". 

Citeşte mai multe despre:   presedinte