Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ana Birchall nu ştie să folosească forma corectă a cuvântului PREŞEDINŢIE, în ciuda doctoratului de la Yale (VIDEO)

Ana Birchall nu ştie să folosească forma corectă a cuvântului PREŞEDINŢIE, în ciuda doctoratului de la Yale (VIDEO)

Un articol de: - 27 Feb 2017, 11:41
Ana Birchall nu ştie să folosească forma corectă a cuvântului PREŞEDINŢIE, în ciuda doctoratului de la Yale (VIDEO) Eveniment

Ana Birchall, ministrul pentru Afaceri Europene și fost ministru interimar la Justiție, se laudă cu un CV bogat, dar cu toate acestea face greșeli elementare de exprimare.

"Licenţiată în Ştiinţe Juridice, şefă de an, am avut şansa de a fi primul român admis simultan la cursurile de masterat în drept la mai multe Universităţi precum Yale, Harvard, Oxford, Cambridge şi New York University.

Am ales să urmez cursurile de masterat (LL.M) în drept la Yale Law School din S.U.A. După absolvirea masteratului în drept (cu note echivalentul Magna Cum Laude în cursuri precum Dreptul Internaţional şi Dreptul Falimentului, Reorganizare Financiar – Bancară şi Comercială) am continuat studiile în cadrul Yale Law School, urmând cursurile de doctorat (J.S.D.) sub îndrumarea Prof. Anthony T. Kronman, decanul Yale Law School", aceasta estre descrirea pe care Ana Birchall și-a făcut pe pagina personală.

Într-o scurtă declarație de presă de după predarea mandatului la Justiție, Ana Birchall a pronunțat greșit de mai multe ori cuvântul "președinție", folosind forma greșită "președenție".

În ciuda CV-ului bogat în cursuri la instituții prestigioase, ministra Ana Birchal are greșeli de exprimare în discursul public

"În calitatea mea de ministru delegat pentru Afaceri Europene, credeți-mă, este una din prioritățile noastre să avem președenția noastră fără MCV. Tocmai de aceea, în această perioadă, în discuțiile tehnice pe care le-am avut inclusiv cu președenția malteză am stabilit un mod de lucru", a afirmat Ana Birchall.

Cuvantul preşedinţie denumește, conform DEX (Dicționarul explicativ al limbii române), "funcția si activitatea președintelui/ perioada în care un președinte exercită această funcție/ aparatul administrativ aflat în subordinea președintelui și, prin extensie, sediul în care își desfășoară activitatea presedintele".


 Veste de ULTIMĂ ORĂ despre Corina Chiriac. S-a întâmplat chiar AZI

Citeşte mai multe despre:   presedintie,   ministru