Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ana Blandiana, felicitată de președintele Macedoniei de Nord pentru premiul Coroana de Aur al Festivalului de Poezie de la Struga. Doar Nichita Stănescu a mai primit această distincție (FOTO)

Ana Blandiana, felicitată de președintele Macedoniei de Nord pentru premiul Coroana de Aur al Festivalului de Poezie de la Struga. Doar Nichita Stănescu a mai primit această distincție (FOTO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Aug 2019, 21:14
Ana Blandiana, felicitată de președintele Macedoniei de Nord pentru premiul Coroana de Aur al Festivalului de Poezie de la Struga. Doar Nichita Stănescu a mai primit această distincție (FOTO) Eveniment

Ana Blandiana a fost felicitată Stevo Pandarovski, președintele Macedoniei de Nord, pentru premiul Coroana de Aur al Festivalului de Poezie de la Struga.Ea a devenit, astfel, al doilea poet român care primește această distincție, după Nichita Stănescu în 1982. „Festivalul de la Struga este cel mai vechi in Europa fiind infiintat acum 58 de ani. Cei mai mari poeți din a doua jumătate a secolului XX și XXI au primit aceastâ distincție: Wystan Hugh Auden, Pablo Neruda, Eugenio Montale, Léopold Sédar Senghor, Allen Ginsberg, Joseph Brodsky, Seamus Heaney, Hans Magnus Enzensberger, Tomas Tranströmer, Adonis, Ko Un, Margaret Atwood, Charles Simic, Adam Zagajevski”, mai arată postarea de pe pagina de Facebook Ana Blandiana.

Citeşte mai multe despre:   Ana Blandiana