Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ANAF a blocat conturile TVR, pentru datorii la buget de 308 milioane de lei. Activitatea TVR, blocată pe perioada electorală

ANAF a blocat conturile TVR, pentru datorii la buget de 308 milioane de lei. Activitatea TVR, blocată pe perioada electorală

Un articol de: - 21 Mai 2012, 20:19
ANAF a blocat conturile TVR, pentru datorii la buget de 308 milioane de lei. Activitatea TVR, blocată pe perioada electorală Foto: dcnews.ro Eveniment

ANAF a blocat, luni, conturile Televiziunii Române (TVR), după ce operatorul TV de stat a înregistrat datorii la buget de 308 milioane de lei, potrivit Mediafax.

TVR a adunat această datorie din cauza neachitării taxelor, impozitelor și a contribuțiilor sociale către bugetul de stat, suma fiind compusă din anumite penalități.

Procedura de executare silită a televiziunii a fost demarată deja, în urmă cu mai multe luni, însă situația a rămas aceiași. Dat fiind acest context, ANAF a decis să blocheze conturile societății și să pună sechestru pe bunurile acesteia.

SRTv a emis, după anunțarea blocării conturilor, un comunicat prin care arată că activitatea TVR va fi blocată în timpul perioadei electorale.

"Actuala administraţie a făcut publică situaţia financiară a TVR încă de la începutul mandatului, în 2010, şi a atras atenţia asupra necesităţii indexării taxei TV, principala sursă de venituri a televiziunii publice. Taxa TV din România nu a fost indexată la inflaţie în ultimii zece ani şi este cea mai mică din Europa. În aceste condiţii, conducerea televiziunii publice atrage atenţia opiniei publice că măsura dispusă duce la blocarea activităţii TVR în timpul campaniei electorale, ceea ce poate aduce prejudicii procesului democratic", se arată în comunicatul SRTv.
Citeşte mai multe despre:   TVR,   ANAF,   datorii