Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ANAF a scos la vânzare un teren din Constanța pe care se află o biserică. Preţul de pornire a licitaţiei

ANAF a scos la vânzare un teren din Constanța pe care se află o biserică. Preţul de pornire a licitaţiei

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Ian 2021, 10:49
ANAF a scos la vânzare un teren din Constanța pe care se află o biserică. Preţul de pornire a licitaţiei Foto: Captură B1 TV Eveniment

ANAF a scos la vânzare un teren de peste 3.600 de metri pătraţi din Constanţa, ocupat parţial de o biserică şi de anexele ei. Acestea au fost construite acum aproape 20 de ani de o persoană care intenționa să le doneze Arhiepiscopiei Tomisului, dar înțelegerea a picat. Prețul de pornire la licitație e de 156.000 de lei.

 

Teren cu o biserică, scos la licitație de ANAF

 

Terenul scos la licitație de ANAF este extravilan, are o suprafaţă de 3.636 mp şi este situat la ieşirea către localitatea Valu lui Traian, lângă nodul rutier al autostrăzii A4. 

Pe teren, acum circa 20 de ani, o persoană a construit o biserică și câteva anexe, cu scopul de a le dona Arhiepiscopiei Tomisului.
Arhiepiscopia a şi trimis călugări care să locuiască în mănăstire, dar înțelegerea a picat după ce proprietarul ar fi cerut ca viitoarele venituri ale mănăstirii să-i revină. Ulterior, călugări au plecat de acolo, notează Adevărul.

„Clădirea nu funcţionează în cadrul Arhiepiscopiei. Construcţia a fost ridicată de o doamnă, avocată din ce ştiu, care a propus să doneze Arhiepiscopiei viitoarea mănăstire. Ulterior, s-a răzgândit în privinţa donaţiei, dorea să încaseze câştigurile mănăstirii, donaţiile de la oameni, ceea ce nu se poate. Arhiepiscopia, care trimisese acolo şi vieţuitori, le-a transmis acestora să părăsească aşezământul", a explicat un reprezentant al Arhiepiscopiei Tomisului, anul trecut, pentru publicaţia locală Focus Press.

Preţul de pornire a licitaţiei este de 156.074 lei (fără TVA), notează Cuget Liber.

Citeşte mai multe despre:   ANAF,   vanzare teren,   licitatie ANAF,   biserica,   Constanta