Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ANAF s-a apucat de vândut droguri de risc şi mare risc: Substanţe extrem de periculoase, confudate cu ”îngrăşământ natural”, într-un magazin al Fiscului din Târgu Jiu

ANAF s-a apucat de vândut droguri de risc şi mare risc: Substanţe extrem de periculoase, confudate cu ”îngrăşământ natural”, într-un magazin al Fiscului din Târgu Jiu

Un articol de: Sebastian Pricop - 17 Iun 2019, 17:02
ANAF s-a apucat de vândut droguri de risc şi mare risc: Substanţe extrem de periculoase, confudate cu ”îngrăşământ natural”, într-un magazin al Fiscului din Târgu Jiu Foto: Captură B1 TV Eveniment

Halucinaţii, delir şi psihoze - totul la doar 25 de bani gramul! Cam acestea este ofertă şocantă pe care a avut-o ANAF-ul într-un magazin din Târgu Jiu. Mai exact, Fiscul s-a apucat să vândă droguri de risc şi mare risc în plicuri pe care scria "îngrăşământ natural". Momentan, nu se ştie dacă a fost o eroare sau nu.

Şase substanţe interzise au fost depistate în cele 900 de plicuri. Unele imită mefedrona, un drog extrem de complex care produce anxietate, paranoia, sau tahicardie. Altele imită canabisul, dar dau efecte mult mai grave fiind substanţe sintetice.

"A venit raportul preliminar. Sunt droguri de risc şi mare risc, dar cu menţiunea că ele la momentul acela (al confiscării – n.r.) nu erau considerate droguri. Toate sunt. Cam 600 sunt droguri de risc şi de mare risc şi vreo 300 sunt substanţe psihoactive. Deci toate sunt droguri. (…) Pe pliculeţe scria îngrăşământ natural, chestii din astea”, a declarat, pentru wall-street.ro, Mihaela Porime, procuror şef la structura centrală a DIICOT.

Magazinul fiscului din Târgu Jiu avea aceste substanţe în depozit de şase ani. Pe atunci, ele nu erau incriminate. În perioada Crăciunului trecut cineva a decis să le scoată la vânzare.

Ele au fost confiscate în anul 2011, iar la acea vreme au fost expertizate şi încadrate la categoria seminţe de flori sau îngrăşământ natural. Numai că între timp legislaţia s-a schimbat, iar comercializare lor a devenit ilegală.

Citeşte mai multe despre:   ANAF,   Stiri Târgu Jiu