Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DNA neagă faptul că Anca Jurma a fost 'chemată' sediul Ambasadei SUA

DNA neagă faptul că Anca Jurma a fost 'chemată' sediul Ambasadei SUA

Un articol de: B1.ro - 23 Iul 2018, 16:51
Eveniment

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a reacţionat, luni, după ce în spaţiul public au fost difuzate "informații eronate" cu privire la întâlnirea dintre procurorul-șef interimar al instituţiei, Anca Jurma, și ambasadorul american Hans Klemm.

DNA precizează că întâlnirea din 17 iulie a avut loc la inițiativa Ambasadei SUA, la sediul DNA şi nu la sediul reprezentanţei diplomatice așa cum s-a vehiculat în presă.

"În referire la faptul că, în spațiul public, pe parcursul mai multor zile, au fost prezentate o serie de informații eronate referitoare la întâlnirea avută în data de 17.07.2018 de procurorul șef al DNA, doamna Anca Jurma, cu ambasadorul Hans Klemm și atașatul FBI David Varner, Biroul de Informare și Relații Publice face următoarele precizări:
Întâlnirea a avut loc, la inițiativa Ambasadei SUA, la sediul DNA, în scopul prezentării domnului David Varner, noul atașat FBI la București (ca urmare a încetării mandatului predecesorului său), atașat care își desfășoară activitatea în cadrul ambasadei.
Cooperarea DNA cu instituții similare din alte state și cu misiunile diplomatice se înscrie în competențele prevăzute de lege și de Regulamentul de Ordine Interioară ale DNA în realizarea atribuțiilor direcției în materia asistenței judiciare internaționale.
În ceea ce privește cooperarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu FBI, ea este expres menționată în Protocolul semnat la 10 septembrie 2007 la Tratatul dintre România și Statele Unite ale Americii privind asistența judiciară în materie penală, ratificat de România prin Legea nr. 112/15.05.2008.
Având în vedere că, în data de 17 iulie 2018, un post de televiziune a prezentat în mod tendențios, în cursul unei emisiuni, faptul că procurorul șef al DNA, doamna Anca Jurma, s-ar fi deplasat la Ambasada S.U.A., inducând telespectatorilor ideea că aceasta a fost „chemată” la sediul ambasadei, am solicitat un drept la replică, în termenul și în condițiile prevăzute de normele în vigoare.
Știrea respectivă, preluată ulterior și de alte publicații, este una falsă, iar înainte de difuzarea ei, reprezentanții postului nu au făcut nici măcar o minimă verificare pentru a putea publica o informație corectă și imparțială", se arată într-un comunicat de presă remis luni de DNA.


 

Citeşte mai multe despre:   DNA,   Anca Jurma,   Ambasada SUA,   Hans Klemm,   FBI
 
 
 
Loading...