Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Procurorul Anca Jurma a preluat mandatul de șef al DNA. Augustin Lazăr: O persoană care se bucură de încredere pe plan intern și internațional este exact ce ne trebuie în acest moment (VIDEO)

Procurorul Anca Jurma a preluat mandatul de șef al DNA. Augustin Lazăr: O persoană care se bucură de încredere pe plan intern și internațional este exact ce ne trebuie în acest moment (VIDEO)

Un articol de: -
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Augustin Lazăr a declarat, joi, evenimentul prin care Anca Jurma a devenit oficial procuror-șef interimar al DNA, că în acest moment este nevoie de o persoană care să se bucure de încredere pe plan intern și internațional. 

”A avut loc instalarea procurorului-șef interimar care va funcționa până la instalarea unui nou procuror-șef, când se va încheia procedura. Doamna procuror Anca Jurma a fost delegată în funcția de procuror șef al DNA pe o perioadă de șase luni. 

Temeiul legal prin care procurorul general are acest drept de a delega un procuror experimentat, cu un nivel de expertiză semnificativ în structura pe care urmează să o conducă. 

În România, lupta anticorupție va continua cu fermitate. A doua prioritate - aplicarea legislației anticorupție se va efectua în contiuare cu normele si standardele europene și internaționale. 

DNA va apela la resursele pe care are, umane, de expertiză care au făcut din această Direcție una din instituțiile cunoscute pe plan european ca fiind furnizoare de expertiză în domeniu. 

Anca Jurma este un procuror cu experință mare în Ministerul Public, cu o foarte bună pregătire profesională și care, în acest context al devenirii DNA ca un furnizor de expertiză, a reprezentat punctul cheie al acestei expertize. 

Am apreciat că este persoana potrivită care să vină cu contribuția personală de încredere în DNA.

O persoană care se bucură de încredere pe plan intern și internațional este exact ce ne trebuie în acest moment”, a declarat Augustin Lazăr. 

Procurorul general i-a mulțumit Laurei Codruța Kovesi pentru activitatea desfășurată la conducerea DNA și a precizat că motivele revocării sale încă provoacă îngrijorare în rândul magistraților din Ministerul Public. 

”Mulțumesc pentru activitatea desfășurată în DNA doameni Kovesi care și-a încheiat activitatea în această Directie și care va lucra în Parchetul General la Serviciul de îndrumare și control. 

Este o tradiție a Ministerului Public de a valorifica procurorii cu expertiză într-un anumit domeniu, după ce își încheie un mandat sau încheie într-un alt mod mandatul. 

Domnia sa a adus DNA în postura de furnizor de bune practici la nivel european. Nu putem uita că motivele revocrării generează îngrijorare printre magistrații Ministerului Public, cu privire la independența, statutul lor, cu privire la respectarea separației puterilor în stat. 

Procurorii Ministerului Public sunt profesioniști și își îndeplinesc rolul prevăzut în Constituție, de a apăra ordinea de drept, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor”, a mai spus Augustin Lazăr. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Augustin Lazar,   Anca Jurma,   Laura Codruta Kovesi,   DNA
 
 
 
Loading...