Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Anca Jurma, șefă interimară a DNA: Atât timp cât România se confruntă cu fenomenul corupției, DNA trebuie să rămână o instituție puternică și independentă (VIDEO)

Anca Jurma, șefă interimară a DNA: Atât timp cât România se confruntă cu fenomenul corupției, DNA trebuie să rămână o instituție puternică și independentă (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 12 Iul 2018, 12:16
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Anca Jurna a preluat, joi, mandatul de procuror-șef interimar al DNA, promițând că va asigura un interimat echilibrat. Procurorul a declarat că, în condițiile în care România se confruntă în continuare cu fenomenul corupției, DNA trebuie să rămână în continuare o institiție puternică și independentă. 

„În primul rând, vreau să mulțumesc conducerii Ministerului Public, domnului procuror general pentru susținerea pe care o arată în mod constant DNA-ului și misiunii acesteia de a lupta împotriva corupției. De asemenea, îi mulțumesc dnei Laura Codruța Kovesi pentru întreaga activitate desfășurată în fruntea DNA.

DNA este atât o parte a sistemului judiciar românesc, cât și o autoritate națională anticorupție în sensul Convenției ONU împotriva corupției.

Prin urmare, Direcția are o răspundere majoră în îndeplinirea mandatului pe care legea i-o oferă, și anume combaterea corupției la nivel înalt. În acest sens, DNA va trebuie să rămână în continuare o instituție puternică, independentă și relevantă atât timp cât România se confruntă cu fenomenul corupției.

În ceea ce mă privește, mă voi strădui pe cât îmi va sta în putință să asigur un interimat echilibrat, să continuăm împreună cu colegii din DNA munca pe care această instrituție a început-o acum 15 ani. Acordăm o prioritate absolută respectării normelor procedurale, standardelor europene și internaționale și drepturilor fundamentale ale cetățeanului”, a declarat Anca Jurma la preluarea interimatului la șefia DNA

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Anca Jurma,   DNA
 
 
 
Loading...