Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Anchetă după moartea lui Gyuri Pascu: Colegiul Medicilor, corpul de control al Ministerului Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență cercetează intervenția făcută de Ambulanța București (VIDEO)

Anchetă după moartea lui Gyuri Pascu: Colegiul Medicilor, corpul de control al Ministerului Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență cercetează intervenția făcută de Ambulanța București (VIDEO)

Un articol de: - 29 Sep 2016, 09:48
Anchetă după moartea lui Gyuri Pascu: Colegiul Medicilor, corpul de control al Ministerului Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență cercetează intervenția făcută de Ambulanța București (VIDEO) Eveniment

Anchetă după moartea fulgerătoare a lui Ioan Gyuri Pascu. În noaptea tragediei, actorul chemase la ora 3 dimineaţa o ambulanţă, iar medicul de pe salvare i-a spus ca are "atacuri de panică", i-a facut un calmant și a plecat.

După două ore, fostul membru al grupului Divertis a făcut infarct și a murit. Corpul de control al Ministerului Sănătății și membrii ai Departamentul pentru Situații de Urgență au mers la Serviciul de Ambulanță pentru a ancheta noile informaţii.

O abordare terapeutică superficială. Asta arată o primă concluzie a corpului de control al ministrului Sănătăţii în cazul morţii lui Ioan Gyuri Pascu.

"Echipa de control a analizat modul în care a fost repartizat acest caz, a analizat fişa de urgenţă prespitalicească şi a discutat cu medicul care a fost la consultaţie, pentru a avea o imagine clară asupra modului în care s-a intervenit. Echipa de control va elabora un raport pe care îl va înainta ministrului Sănătăţii şi şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Informaţiile de până acum denotă o posibilă abordare terapeutică superficială" arată un prim comunicat al ministerului Sănătăţii.

De asemenea şi Colegiul Medicilor s-a autosesizat cu privire la modul în care s-a acţionat în noapea în care actorul şi cântăreaţul Ioan Gyuri Pascu a murit.

"Colegiul directorial al medicilor, acela în care medicul este membru, s-a autosesizat. Urmează o anchetă disciplinară în timpul în care se vor înregistra probele, înscrisurile, documentele și declarațiile tuturor celor care pot să declare ceva în legătură cu această speță" a declarat Gheorghe Borceanu, președintele Colegiului Medicilor.

Totul după ce, în spaţiul public au ajuns informaţii că iniţial prima ambulanţă care a ajuns la casa lui Ioan Gyuri Pascu la ora 3 dimineaţă, l-a diagnosticat cu atac de panică, i-a dat doar un diazepam şi a plecat. Chiar daca artistul îi spusese că nu mai dormise de trei zile.

"De 3 zile are insomnii nu poate dormi, este diagnosticat cu artroză, face frecvent atacuri de panică, nu doar în acea perioadă, ci și anterior avea perioade de insomnii. Mai spunea că este diabetic și nu spune nimic despre antecedente cardiace. I s-a administrat o jumătate de fiolp de diazepam intramuscular tocmai pentru ca să se poată odihni" a precizat Alis Grasu, director Ambulanța București.

După două ore, la ora 5, fosta soţie a artistului suna disperată la 112 că actorului i se făcuse rău din nou.Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune

 "Se solicită pentru același bărbat din nou ambulanța, de data această cu cod roșu. Este o suspiciune de nivel cardiorespirator. Se trimite mașină cu medic de nivel cel mai ridicat, care ajunge la solicitare. Găsește două echipaje de la Smurd, un echipaj de tip PA și un echipa cu medic care începuse resuscitarea" mai precizează Alis Grasu.

Alice Grasu consideră că vinovat pentru această situaţie este faptul că Ambulanţa Bucureşti nu are un staff suficient de mare.

"Consultația trebuie să fie riguroasă și să identifice problema dacă aceasta există. Din păcate numărul medicilor la consultații este mic și foarte mic la nivelul Bucureștiului. Acești medici trebuie să răspundă la 10-12-14 solicitări în 12 ore ceea ce e foarte greu luând în calcul și timpul pe care medicului îl parcurge de la o solicitare la alta. Astfel că probabil în unele cazuri nu fac atât de amănunțit consultația pe cât ar trebui", a mai completat medicul.

Aceeaşi Alice Grasu a afirmată că ambulanţa Bucureşti a fost trimisă la bază după ce un echipaj SMURD a venit la casa actorului ioan Gyuri Pascu şi a dat asigurări că se ocupă el de problemă. Iniţial toată această situaţie a fost ascunsă de directrul Serviciului de ambulanţă Bucureşti, scrie tolo.ro. Ioan Gyuri Pascu s-a stins din viaţă la vârsta de 55 ani.

Anchetă după moartea lui Gyuri Pascu: Colegiul Medicilor, corpul de control al Ministerului Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență cercetează intervenția făcută de Ambulanța București

Cătalin Tolonton a intervenit telefonic pentru Știrile B1TV și a oferit mai multe informații."Nu cred că putem vorbi despre culpă acum, nu cred că putem vorbi despre nimic acum în materie de culpă și nu cred că nimeni cu excepție medicilor poate vorbi despre culpă. Putem vorbi despre asta cand va fi livrat printr-o afirmație de către cei care sunt obligați prin lege să spună asta" a precizat jurnalistul.

"Deși știm numele medicului, nu am difuzat numele pentru că există un risc de umilire publică, când lucrurile nu sunt așezate în acest caz" a spus Tolontan. "Sunt niște lucruri despre care și Ambulanța București și ISU refuză să ne informeze. În mod bizar nu ni s-a spus nimic de ancheta de la Ambulanță deși e o informație de interes public" a mai declarat Tolontan.

"În rest absolut de acord cu domnul Arafat, trebuie să discutăm lucrurile cu calm, nu neapărat în liniște. Gata cu liniștea, într-o democrație fiecare să își facă treaba. Se poate să fie un malpraxis acolo de sistem, nu doar al medicului, un malpraxis al Ambulanței București" a completat Cătălin Tolontan.

Cătălin Tolontan despre evenimente din noaptea morții lui Gyuri Pascu

 

Citeşte mai multe despre:   ancheta,   infarct,   moarte,   Ministerul Sanatatii,   Catalin Tolontan,   medici