Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Victor Ciorbea s-a autosesizat privind cazul elevei din Bucureşti care a murit de meningită: Avocatul Poporului cercetează posibila încălcare a dreptului la ocrotirea sănătății

Victor Ciorbea s-a autosesizat privind cazul elevei din Bucureşti care a murit de meningită: Avocatul Poporului cercetează posibila încălcare a dreptului la ocrotirea sănătății

Un articol de: Sebastian Pricop - 19 Apr 2019, 14:55
Victor Ciorbea s-a autosesizat privind cazul elevei din Bucureşti care a murit de meningită: Avocatul Poporului cercetează posibila încălcare a dreptului la ocrotirea sănătății FOTO Inquam Photos/Octav Ganea Eveniment

Instituţia Avocatului Poporului a anunţat că s-a autosesizat privind decesul din cauza meningitei a unui eleve de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti.
Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății și protecția copiilor și a tinerilor.

"Mass-media a publicat știrea conform căreia o elevă de clasa a-XII-a de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, diagnosticată cu meningită, a murit în cursul zilei de joi, 18 aprilie 2019. Fata de 18 ani a fost internată miercuri seară în spital, după ce boala a evoluat foarte rapid, iar tânăra a ajuns la Urgenţe. Cursurile la Colegiul Național Gheorghe Lazăr vor fi suspendate vineri, pentru a se face dezinfecția în instituția de învățământ. Specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică au prelevat probe de la colegii cu care eleva a intrat în contact. Este vorba de exsudate nazale și faringiene", transmite Avocatul Poporului.

Reamintim că, o elevă de la Colegiul Gheorghe Lazăr a decedat joi după ce s-a internat cu o zi înainte la Institutul Matei Balş unde a fost descoperit că suferea de meningită. Instituţia de învăţământ a fost închisă pentru ca DSP să efectueze dezinfecţie, iar colegii de clasă au fost trecuţi pe antibiotice ca măsură preventivă.

Meningita apare, de obicei, la copii, adolescenți și adulți tineri, dar și oamenii în vârstă și cei care au probleme de sănătate sunt supuși riscului de a face boala. Există două tipuri de meningită: meningita virală, care nu provoacă probleme grave, și cea bacteriană, care poate duce și la deces.

Cele mai comune simptome în rândul adolescenților și adulților tineri sunt: o înțepătură și o durere a gâtului, mai ales când încearcă să își ducă bărbia la piept, febră, durere de cap, vomă, stare de somnolență sau crize. 

Citeşte mai multe despre:   Victor Ciorbea,   Stiri Bucuresti