Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Anchetă finalizată în cazul lui Gigi Becali, privind utilizarea telefonului în închisoare: Mai mulți angajați ai penitenciarului, sancționați

Anchetă finalizată în cazul lui Gigi Becali, privind utilizarea telefonului în închisoare: Mai mulți angajați ai penitenciarului, sancționați

Un articol de: B1 TV - 10 Oct 2013, 12:18
Anchetă finalizată în cazul lui Gigi Becali, privind utilizarea telefonului în închisoare: Mai mulți angajați ai penitenciarului, sancționați Eveniment

Ancheta în cazul lui Gigi Becali a fost finalizată. Mai mulţi angajaţi ai Penitenciarului din Jilava au fost sancţionaţi, după ce patronul din Ghencea a fost filmat în interiorul puşcăriei, iar imaginile au fost difuzate în presă. 

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, nu a vrut să facă precizări despre sancțiunile date în acest caz, însă a precizat că au fost sancționați angajați ai Penitenciarului Jilava și nu conducerea.

De altfel, în penitenciarul Jilava  este un lucru obişnuit ca deţinuţii să-şi împrumute unul altuia cartelele telefonice şi să îşi sune apropiaţii.  Tradiţiile din puşcărie  au iesit la iveală în instanţă unde Gigi  Becali şi un fost deţinut au explicat cum şi-au împrumutat cartelele cu  acordul verbal al  directorului adjunct al penitenciarului Jilava, Cristian Velicea.

Adus la Judectoria Sectorului 4, Gigi Becali a făcut în faţa instanţei mai multe dezvăluiri despre obiceiurile din Penitenciarul Jilava şi atitudinea conducerii faţă de afacerile puşcăriaşilor. Toţi practicau schimburile de cartele telefonice şi în acest context finanţatorul echipei Steaua este convins că abaterea care i-a adus suspendarea dreptului la muncă a fost o înscenare. Una menită să redirecţioneze atenţia de la anchetele interne declanşate în puşcărie după ce a fost filmat de alţi deţinuti cu telefoane mobile.

„Eu recunosc că am vorbit, eu recunosc. Deci, mi-am facut patru sau cinci prieteni, mâncam împreună, din pachetele noastre. Ne înţelegeam să mâncam dintr-un pachet, pentru ca  săptâmana cealaltă să vină de la celălat să nu se strice. Fă-mi un incident că am mâncat din salamul lui”, a declarat omul de afaceri în sala de judecată.

Becali s-a jurat cu mâna pe Biblie că atunci când a folosit cartela colegului de secţie a avut acordul directorului adjunct al penitenciarului Jilava, Cristian Velicea. Martor a fost chiar deţinutul care l-a ajutat cu propria cartelă pe Becali. Eliberat între timp, bărbatul s-a prezentat la instanţă  pentru a da o declaraţie.

„Este o obisnuință ca detinuții să se ajute între ei cu cartelele. Cred că 25 % din cei de acolo vorbesc. Este primul deținut sancționat pentru așa ceva. L-a întrebat pe director: Uitați eu folosesc, i-a aratat cartela unui coleg, pentru ca nu imi ajunge timpul. Directorul a spus: Nicio problema. Se foloseste, este o practica”, a declarat deținutul Ion Menciu.

Gigi Becali a mai spus în faţa instanţei că a intrat in conflict cu şefii penitenciarului după ce le-a atras atenţia că în cazul lui nu se respectă prevederile codului penal. Mai mult, ar fi un abuz faptul că nu i se permite să plece o zi acasă la familie.

„Păi, am zis... Măi! voi cum le daţi alea 25 de zile? Mi-au zis că ei sunt stăpâni de sclavi şi eu sclav”, a mai spus omul de afaceri.

Nu doar Gigi Becali a avut de suferit pentru că a ameninţat cu plângeri conducerea de la Jilava,  ci şi alţi camarazi din penitenciar.

„Băiatul ăsta a stat doi ani în puşcărie. El dădea mâncare pe acolo şi s-a împrietenit cu mine. A murit taică-su şi nu i-au dat liber numai pentru că era prieten cu mine”, a mai spua Becali.

După  mutarea din penitenciarul Rahova în Jilava, Gigi Becali a fost filmat de mai multe ori cu telefonele mobile introduse ilegal în puşcărie, iar imaginile au ajuns în presă. Corpul de Control al Ministerului justiţiei s-a sesizat însă rezultatele anchetei nu au fost făcute publice nici până astăzi. Becali speră îşi recâştige drepturile printr-o decizie a intanţei. Judecătoria din sectorul 4 va lua o hotărâre pe 17 octombrie.

Angajaţi ai Penitenciarului Jilava, sancţionaţi pentru că Becali a vorbit la telefon
Embed:


 

Citeşte mai multe despre:   Gigi Becali,   ancheta,   penitenciarul Jilava,   telefoane