Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Anchetă ITM la Chimcomplex după tragedia de la Oneşti, în care şi-au pierdut viaţa doi angajaţi companiei

Anchetă ITM la Chimcomplex după tragedia de la Oneşti, în care şi-au pierdut viaţa doi angajaţi companiei

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Mar 2021, 14:59
Anchetă ITM la Chimcomplex după tragedia de la Oneşti, în care şi-au pierdut viaţa doi angajaţi companiei Sursa Foto: www.zi-de-zi.ro Eveniment

O anchetă la Chimcomplex a fost declanșată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bacău, după ce doi angajaţi ai companiei au fost ucişi luni într-un apartament din Oneşti. Aceasta în condiţiile în care familiile victimelor consideră că victimele nu ar fi trebuit să se afle în acel apartament.

„Ca urmare a informării depuse la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău de către Chimcomplex SA Borzeşti, o echipă de inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate şi Sănătate în Muncă s-a deplasat la locul producerii evenimentului.  Aceştia vor cerceta accidentul în scopul stabilirii împrejurărilor şi cauzelor care au condus la producerea acestuia, a răspunderilor şi a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare şi , respectiv, pentru determinarea caracterului accidentului”, a transmis ITM Bacău.

Instituția mai menționează că, potrivit unei informări transmise de SC Chimcomplex SA , în dimineaţa zilei de 01.03.2021 doi lucrători ai societăţii ( P.D. lăcătuş mecanic, în vârstă de 52 de ani şi I.S. electrician, în vârstă de 36 de ani) s-au deplasat la un apartament aflat în proprietatea Chimcomplex SA, din Oneşti, în vederea stabilirii necesarului de materiale pentru repararea instalaţiei electrice. Fostul proprietar a pătruns în locuinţă, în împrejurări care vor fi stabilite în urmă finalizării cercetărilor, şi i-a înjunghiat pe cei doi salariaţi care au fost declaraţi decedaţi în seara zilei de 01 martie.

Cercetarea va fi făcută în colaborare cu lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, scrie News.ro.

Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni

 

Fratele unuia dintre electricienii uciși luni în apartamentul din Onești a povestit cum a decurs intervenția Poliției în acest caz, într-un interviu pentru jurnalistul Sabin Gherman. Paul Iștoan spune că imediat ce a aflat că fratele său este sechestrat a mers la fața locului acolo unde erau deja mai mulți polițiști care l-au asigurat că situația este sub control și că atacatorul nu avea antecedente, lucru care s-a dovedit ulterior a fi fals.

”Am aflat în jur de ora 14.30 că sunt sechestrați. Am plecat acolo, știam cam în ce zonă e. Am văzut un echipaj de Poliție, m-am dus să vorbesc cu cineva, am reușit să găsesc un grup de polițiști care făceau un plan sau ceva. Am intrat în vorbă cu ei, m-am prezentat. Unul dintre polițiști a venit spre mine și mi-a zis că e șeful Poliției și că totul e în regulă, situația e sub control, omul nu are antecedente, mi s-a părut că de la început m-au luat cu minciuni. Acum a ieșit la iveală că omul avea antecedente și absolut toată Poliția știa despre el, e un om cu probleme.

Mi-au zis să stau liniștit că se ocupă ei, negociază. (...) Nu m-au lăsat să merg spre intersecție să văd și eu balconul și ce se întâmplă. Au motivat că nu aș avea ce să caut acolo ca să nu mă vadă fratele meu și să facă vrro criză. (...) M-am dat deoparte, m-am dus la câteva scări mai încolo. Am stat pe o bancă și, la un moment dat, a venit și mașina de intervenție cu băieții cu cagule. Băieții au coborât ușor din mașină, «noroc! noroc!», chestii din astea cum se mai cunoșteau între ei. Ușor, fără grabă își puneau câte o cagulă, câte o cască. Negociatorul mai venea din când în când să mai vorbească cu ei, le zicea «stați liniștiți că omul cedează, e calm, nu e nicio problemă», cu toate că omul le-a zis că în două ore îi omoară pe amândoi”, a povestit fratele unuia dintre electricienii uciși.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Onesti,   crima,   Chimcomplex