Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Anchetă la o maternitate din Iași, după ce un medic rezident a trimis acasă o gravidă cu un făt mort în burtă (VIDEO)

Anchetă la o maternitate din Iași, după ce un medic rezident a trimis acasă o gravidă cu un făt mort în burtă (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 26 Aug 2013, 17:56
Anchetă la o maternitate din Iași, după ce un medic rezident a trimis acasă o gravidă cu un făt mort în burtă (VIDEO) Eveniment

O femeie gravidă în 9 luni, cu o sarcină oprită din evoluţie de patru zile, a chemat ambulanţa la domiciliu acuzând dureri cumplite. La spital, tânăra de 23 de ani a fost consultată de un medic rezident şi trimisă acasă cu o simplă reţetă.

Câteva ore mai târziu, pacienta a sunat din nou la ambulaţă. Medicii ajunși la domiciliul acesteia au constatat că femeie născuse un făt mort cu multiple malformaţii.

La spital, femeia a fost consultată de un medic rezident, i s-a prescris o reţetă şi a fost trimisă acasă, în ciuda faptului că acuza dureri mari. Câteva ore mai târziu, tânăra a sunat din nou la 112. Medicii care au venit din nou la domiciliul gravidei au constatat că aceasta născuse un copil mort şi cu multiple malformaţii.

În cele din urmă, medicii și-au explicat decizia.

„Inițial gravidă a fost văzută de medicul rezident care a sesizat o întârziere de creștere, sarcina arăta de 29 de săptămâni, în timp ce mama zicea 40 de săptămâni. A solicitat medicul din linia a 2-a de gardă, seful de gardă era angrenat în efectuarea unei cezariene de urgență, medicul din pacate s-a rezumat la cele spuse de rezident, nemaiexaminând pacienta și au trimis-o acasă”, a declarat dr. Maria Stamatin, directorul medical la Maternitatea "Cuza Vodă" Iaşi.

Şi totuşi nu este vorba de un caz de malpraxis a anunţat Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului medicilor din România.

„Colegiul medicilor s-a autosesizat cu privire la acest caz, va analiza. Din datele preliminare nu un caz de malpraxis în sensul juridic, ci de răspundere disciplinară. Din datele preliminare, sarcina era oprită din evoluție de 4 zile”, a declarat Vasile Astărăstoaie.

Atât tânăra aflată în stare gravă, cât şi fătul mort au fost transportaţi la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi.

Un medic rezident a trimis acasă o gravidă cu făt mort în burtă
Embed:

Citeşte mai multe despre:   gravida,   Stiri Galati