Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Anchetă la Penitenciarul Jilava, în urma apariției imaginilor cu Gigi Becali (VIDEO)

Anchetă la Penitenciarul Jilava, în urma apariției imaginilor cu Gigi Becali (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 29 Aug 2013, 11:40
Anchetă la Penitenciarul Jilava, în urma apariției imaginilor cu Gigi Becali (VIDEO) Eveniment
UPDATE: 14:35: Anchetatorii i-au identificat pe cei doi deţinuţi care l-au filmat pe Gigi Becali în închisoare cu telefonul mobil, deşi acesta este interzis în penitenciar, relatează B1 TV. Aceștia vor primi sancțiuni în ceea ce priveşte dreptul la vizită sau la pachetele primite.

Anchetă la Penitenciarul Jilava după ce imagini din puşcărie cu patronul echipei Steaua Bucureşti, Gigi Becali, au fost făcute publice. Omul de afaceri a fost filmat pe ascuns în timp ce se afla în curtea penitrenciarului, acolo unde i se permite să iasă. De altfel, postul de televiziune a cerut explicaţii din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, tocmai pentru a afla cum au fost filmat Becali, în condiţiile în care deţinuţii nu au voie să aibă telefoane după gratii.

B1 TV a transmis o nouă solicitare Administraţiei penitenciarelor în care cere ca în baza legii 544/2001 să fie comunicat conform cărei legi sau în baza cărui regulament detinuţii au voie sa aibă la ei telefoane mobile cu care să se filmeze sau să-i filmeze pe alţi deţinuţi. Mai mult, cum este posibil ca imagini din penitenciare, acolo unde potrivit legii nici deţinuţii şi nici gardienii nu dreptul sa deţină şi mai ales să folosească telefoane mobile, ajung în mass-media.

Toate acestea în condiţiile în care solicitările oficiale pentru interviuri cu condamnaţi sau cele de filmare în spaţiile comune alte deţinuţilor sunt refuzate sistematic.

Cererea vine ca urmare a apariţiei în presă a imaginilor cu Gigi Becali în penitenciar. Pe imagini se poate vedea cum latifundiarul se relaxează pe o bancă, are o discuţie cu o altă persoană şi mai apoi i se face masaj de către omul de afaceri Marius Locic, încarcerat și el.

”Nu Gigi Becali a avut interes să-i apară aceste poze, nu are niciun fel de culpă. Urmează ca penitenciarul, conducerea, să verifice cine a avut posibilitatea, cine a avut interesul să-i mai facă un rău lui Gigi Becali și pe această linie trebuie îndreptate cercetările”, a declarat avocata lui Becali, Paula Iacob.

Imagini care sunt separate de lumea reală doar de gratiile penitenicarului Jilava. Nimeni nu ştie exact cu ce au fost filmate şi nici cum au fost transmise spre exterior. Poate să fie un deţinut sau chiar un gardian cel care a intrat ilegal cu un aparat în puşcărie. Numai anul acesta 9 gardieni au fost prinşi cu telefoane mobile în timpul controalelor de rutină. Cei mai mulţi au declarat că au uitat să le lase la poartă. Alţi 3 au fost arestaţi după ce au fost prinşi că introduceau după gratii mobile pentru deţinuti.

Într-un raport se arăta că peste 10 mii 500 de telefoane mobile au fost găsite asupra deţinuţilor în anul 2012. Iar semnalul de alarmă a fost tras chiar de acum 2 luni de B1 TV.Cu toate acestea este evident că după gratii există o altă lume. Iar regulile se pot schimba oricand.

Pentru ce folosesc deţinuţii telefoanele mobile? În primul rând pentru a-şi conduce afacerile ilegale din puşcărie. Numai în primele șase luni ale anului mii de români au fost păcăliţi de deţinuţi. Aceștia dau telefoane din puşcărie şi îi conving pe români să plătească pentru diverse servicii. 

Anchetă la Jilava, în urma apariției unor imagini cu Gigi Becali
Embed:

 
Citeşte mai multe despre:   ancheta,   penitenciarul Jilava