Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ancheta legată de Bacalaureatul olimpicilor, finalizată. Doina Melinte este nevinovată

Ancheta legată de Bacalaureatul olimpicilor, finalizată. Doina Melinte este nevinovată

Un articol de: - 27 Iun 2012, 14:50
Ancheta legată de Bacalaureatul olimpicilor, finalizată. Doina Melinte este nevinovată Foto: bestfm.ro Eveniment

Ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, a anunțat marți că ancheta în cazul Bacalaureatului olimpicilor a fost finalizată. El a recunoscut că au fost, într-adevăr, constatate nereguli, dar ele au apărut din cauza unei metologii deficitare. Astfel, nu se va aplica nicio sancțiune.

“La nivelul Agenției Naționale pentru Sport și Tineret au fost deficiențe în înscrierea absolvenților la sesiunea specială. Metodologia nu prevedea lucruri clare, s-a făcut o interpretare diferită. Odată cu elaborarea noii metodologii vom fi obligați să corectăm aceste acte normative,” a anunțat Liviu Pop, citat de Adevărul. El a precizat și că nu se va emite nicio sancțiune.

Acesta însemnă că nu se vor lua demersuri nici în cazul Daianei Melinte, fiica sportivei Doina Melinte, cea care a avizat lista finală pentru sesiunea aceasta. Daiana Melinte nu a depus niciun act care să ateste că participă la competiții internaționale.

La începutul lunii iunie, ministrul Educației a anunțat că a dispus începerea unei anchete cu privire la dosarele elevilor care au susținut Bacalaureatul în sesiunea specială destinată olimpicilor, după ce Comitetul Olimpic și Sportiv Român s-a arătat neplăcut impresionat de promovabilitatea extrem de scăzută și surprins de numărul mare de candidați.

Citeşte mai multe despre:   ancheta,   Liviu Pop,   Ministerul Educatiei,   bacalaureat